1,2 % TIL 12 %: Alkoholinnholdet i sider varierer stort, med alt fra 1,2 %-12 % alkohol i de sterkeste variantene. Foto: JEAN-DANIEL SUDRES / NTB SCANPIX
1,2 % TIL 12 %: Alkoholinnholdet i sider varierer stort, med alt fra 1,2 %-12 % alkohol i de sterkeste variantene. Foto: JEAN-DANIEL SUDRES / NTB SCANPIXVis mer

Test av sider og eplesider:

Norsk kvalitets-sider får terningkast seks

Sider er blitt et spennende og variert alternativ til øl og vin. Vi har testet seks gode alternativer, tre til terningkast seks.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sider har de senere årene hatt en revolusjon her i landet.

Fra å være et søtladent, syntetisk industriprodukt myntet på unge konsumenter, er sider nå et spennende og variert alternativ til øl og vin.

Eplejuice

Sider er i utgangspunktet en alkoholholdig drikk produsert av fermentert eplejuice.

En rekke andre frukttyper brukes også, hvorav pære nok er den mest vanlige her hjemme.

Lovverket for å kunne kalle et produkt for sider (cider) varierer fra land til land. I for eksempel England er kravet for minimumsinnhold av eplejuice 35%, mens i Frankrike kreves det at produktet er fremstilt utelukkende av epler. Dette gir naturligvis store forskjeller i stil og smak.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn