Norsk restaurantsuksess på spansk jord

Restauranten Åge Folkestad fra Ålesund åpnet i spanske Altea for ti år siden er blitt en av Costa Blancas populære spisesteder.

CASA VITAL:  Norske Åge Folkestad åpnet restaurant  i den spanske byen Altea for ti år siden. Nå er Casa Vital en av byens mest populære spisesteder. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet
CASA VITAL: Norske Åge Folkestad åpnet restaurant i den spanske byen Altea for ti år siden. Nå er Casa Vital en av byens mest populære spisesteder. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| ALTEA (Dagbladet): Det har gått så bra at nå kan Casa Vital i Altea feire 10 års jubileum med cava, kake og flamenco i bygningen Åge Folkestad kjøpte en nedslitt bygning som hadde stått tom i fem år. Bygde den om til tapasbar. I dag er den en av Costa Blancas populære spisesteder.

Kulturmøte Restauranten Casa Vital er også blitt et kultursenter i Altea. Et møte mellom spansk og norsk kultur med spansk musikk, ovnsbakt norsk torsk og bacalao.

Det er viktig å integrere seg i det samfunnet du bor i, mener den flamencodansende nordmannen som var lærer før han kom til Costa Blanca.

- Men det er også viktig å vise den kulturen og den kulturarven du er en del av.

Med åpne armer - Spanjolene er nysgjerrige på den norske kulturen og det norske samfunnet. De ser opp til vår kulturbevissthet og vårt velferdssamfunn.

Åge Folkestad har blitt tatt imot med åpne armer i Altea.

Åge viser fram norske kultur og egenart med norsk gastronomi. Baccalao og ovnsbakt torsk, etter oppskrift fra Åge Folkestads far. I følge ham selv en dyktig skjult kokk.

Det ble en kjempesuksess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer