Norsk tenåringsjente fikk skuldra ut av ledd i New York - prislapp: 290 000 kroner

Og fortsatt reiser en av fem uten reiseforsikring.

KOSTBAR AFFÆRE: Skulle du være uheldig og bli syk eller skadet på USA-ferien, må du være forberedt på store økonomiske utgifter - om du tar sjansen på å reise uten reiseforsikring. Personen på bildet har ingenting med nevnte sakstilfelle å gjøre. Foto: NTB Scanpix
KOSTBAR AFFÆRE: Skulle du være uheldig og bli syk eller skadet på USA-ferien, må du være forberedt på store økonomiske utgifter - om du tar sjansen på å reise uten reiseforsikring. Personen på bildet har ingenting med nevnte sakstilfelle å gjøre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - La oss si at de tar en stor sjanse, sier Lindsey Iserman diplomatisk.Hun er operasjonsleder for Europeiske Reiseforsikrings USA-kontor i New York, og snakker om den store andelen av turister som kommer til landet uten reiseforsikring.

Av dem er flere norske. Beregninger selskapet har gjort, viser at 20 prosent av turistene fortsatt reiser på ferie utenlands uten gyldig reiseforsikring. Det kan bli fryktelig dyrt, som Dagbladet har fortalt om tidligere.

- Kan bli kostbart

- Spesielt i USA kan helsetjenester bli veldig kostbare, og har du ikke forsikring om du blir syk eller blir utsatt for en ulykke, kan det bli enorme økonomiske konsekvenser, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske til Dagbladet.

Bare i årets tre første måneder har Europeiske Reiseforsikring utbetalt mer enn en million dollar for øyeblikkelig hjelp til norske turister i USA. Og det er vel og merke til reisende med forsikring.

1,25 millioner for hjerteinfarkt

Amerikanske Lindsey Iserman kjenner det amerikanske helsevesenet svært godt, og himler med øynene når hun blir spurt om hva hun mener om turister som dropper reiseforsikringen når de reiser over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.