Du leser nå Dagbladet Pluss

Norsk ungdom har 1,1 milliard kroner i inkassogjeld

Slik unngår du kredittkortfella.

MILLIARDGJELD: Ferske tall som Intrum Justitia har innhentet fra kredittopplysningsselskapet AAA Soliditet, viser at ungdommer i alderen 18-26 år har en forfalt inkassogjeld på over 1 milliard kroner. Foto: OLE C.H. THOMASSEN
MILLIARDGJELD: Ferske tall som Intrum Justitia har innhentet fra kredittopplysningsselskapet AAA Soliditet, viser at ungdommer i alderen 18-26 år har en forfalt inkassogjeld på over 1 milliard kroner. Foto: OLE C.H. THOMASSENVis mer

(Dagbladet): En tredjedel av nordmenn i alderen 22-28 år har forbrukslån, mens bare én av sju unge har det samme i Sverige og Danmark.

- Framtidsutsiktene for unge i Norge er lysere enn i våre nordiske naboland når det gjelder jobb- og lønnsutsikter. Da «tør» man å ta opp gjeld og forbruke mer, fordi man har en forventning om at det vil ordne seg, sier Christine Warloe, forbrukerøkonom i Nordea.

Ferske tall som Intrum Justitia har innhentet fra kredittopplysningsselskapet AAA Soliditet, viser at ungdommer i alderen 18-26 år har en forfalt inkassogjeld på over 1 milliard kroner.

I gjennomsnitt har ungdommene en forfalt inkassogjeld på 35 000 kroner.

Tallene tyder på at mange unge vet altfor lite om å styre sin egen økonomi, påpeker kommunikasjonssjef Jan W. Græsvik i Intrum Justitia.