Norske Johnny vant internasjonal pris med dette bildet fra Kongo

- Kunne vært Shoreditch i London eller Bronx i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på  db.no/reise.

(Dagbladet): Den norske fotografen Johnny Haglund har vunnet to kategorier i fotokonkurransen «Travel Photographer of the Year».

- Det er utrolig morsomt. Å vinne slike konkurranser er først og fremst veldig motiverende for å forsette å ta bilder, sier han til Dagbladet.

Gøy å bli lagt merke til Han sier at det viktigste for han er å følge egen magefølelse på hva som er gode bilder. Men at en bekreftelse fra bransjen alltid er fint.

- Det er gøy å bli lagt merke til.

Haglund gikk til topps i kategorien «One Moment» med et bilde av fire menn kledd i designerklær i Kingshasas gater, som i hjemladet Kongo er de kjent som «Les Sapeurs».

- Jeg har vært et par ganger i Kongo og kjente til at de spradet rundt i gatene i designerklær. Tolken min og jeg møtte dem for middag en dag, og da tok jeg bilder av dem seinere på kvelden, forklarer han.

- En øyeåpner Han plasserte dem midt i gata, men lot de selv uttrykke seg gjennom poseringer.

- De er kjent blant lokalbefolkningen i Kongo og blir respektert. Med kaoset i bakgrunn ble det en fin kontrast, sier han videre.

Caroline Metcalfe satt i dommerpanelet i konkurransen, hun likte svært godt bildet.

- Jeg elsker den hippe holdningen. Jeg vil vite hvor de har vært, sier Metcalfe til BBC.

- Bildet kunne vært tatt i Shoreditch i London eller Bronx i New York, men det faktum at bildet er tatt i Den demokratiske republikken Kongo, var en øyeåpner for dommerne, sier hun videre.

Utstilling i London «Travel Photographer of the Year» er en anerkjent fotokonkurranse der fotografer fra hele verden deltar. Vinnerbildene står nå utstilt hos «Royal Geographical Society» i London, og kan bli sett fram til 5. september.

Haglund vant også kategorien «One Shot Monochromal». Det var med et bilde av en eldre dame i Colombia. Bildet fikk umiddelbart oppmerksomheten til jurymedlem Caroline Metcalf.

- Hun er spennende og vakker. Det er veldig godt observert, sier hun og legger til:

- Hun er ikke nødvendigvis trist, men det er en tristhet ved henne. Hun har et ansikt som kan fortelle en million historier.

Haglund forteller at det var helt tilfeldig at han traff kvinnen. Sjåføren hans i Colombia snakket med henne, mens Haglund tok bilder.

- Jeg synes at hun hadde et så flott ansikt. Et ansikt som fortalte mange historier, sier han.

Fanget den norske naturen Piotr Trybalski fra Polen vant kategorien «Spirit of Adventure» med bilder fra Norge. Han vant med sine fire bilder av syklister i norsk natur.

- Jeg elsker kurvene og bølgene i disse bildene, sier Metcalfe til BBC.

Nordmannen Arne Strømme gjorde det også bra i konkurransen og fikk hederlig omtale for sine bilder. 

KONGO: Johnny Haglund gikk til topps i kategorien «One Moment» med dette bildet fra Kinshasa i Kongo. Foto: JOHNNY HAGLUND / WWW.TPOTY.COM
KONGO: Johnny Haglund gikk til topps i kategorien «One Moment» med dette bildet fra Kinshasa i Kongo. Foto: JOHNNY HAGLUND / WWW.TPOTY.COM Vis mer
COLOMBIA: Johnny Haglund tok dette bildet av en dame i Colombia. Bildet gikk til topps i kategorien «One Shot Monochromal». Foto: JOHNNY HAGLUND / WWW.TPOTY.COM
COLOMBIA: Johnny Haglund tok dette bildet av en dame i Colombia. Bildet gikk til topps i kategorien «One Shot Monochromal». Foto: JOHNNY HAGLUND / WWW.TPOTY.COM Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer