Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Norske Lars reiste Australia rundt og var så «sur» at alle ville vite hva som var «greia»

- Jeg reiste Australia rundt alene, det var fryktelig.

BARE NOEN STEINER:  - Jeg fikk høre at Great Ocean Road var fantastisk. Det er jo bare noen dumme steiner, skrev Lars Fevang om en av Australias mest berømte turistattraksjoner. 
BARE NOEN STEINER:  - Jeg fikk høre at Great Ocean Road var fantastisk. Det er jo bare noen dumme steiner, skrev Lars Fevang om en av Australias mest berømte turistattraksjoner.  Vis mer

Norske Lars Fevang har reist rundt i Australia på egen hånd, og er ikke spesielt imponert over det han har fått oppleve.

I alle fall om vi skal tolke bildene han legger ut på bildetjenesten Imgur.

Der poserer han foran den ene turist-attraksjonen større enn den andre - med steinansikt og ser potte sur ut.

BONDI BEACH: - Ser ikke ut som på TV, hevder en tilsynelatende lite imponert norsk turist.
BONDI BEACH: - Ser ikke ut som på TV, hevder en tilsynelatende lite imponert norsk turist. Vis mer

- Jeg reiste Australia rundt alene, det var fryktelig, skriver han. Og følger opp med at Bondi Beach i Sydney slett ikke er som på TV, at Koala-bjørner er skuffende late, at hippe Melbourne bare en «noen» bygninger, at «jeg hørte at Great Ocean Road skulle være fantastisk, det var jo bare noen steiner».

ZOO: - Jeg trodde dyrehagen ville gjøre meg glad, men det virker som om Steve Irwin er død, skriver Lars foran et bilde av den berømte krokodillejegeren som døde i 2006.
ZOO: - Jeg trodde dyrehagen ville gjøre meg glad, men det virker som om Steve Irwin er død, skriver Lars foran et bilde av den berømte krokodillejegeren som døde i 2006. Vis mer

Og slik fortsetter det - ledsaget av selfier foran turistattraksjoner - alle med et mutt steinansikt.

Bildene hans har vakt oppsikt, og gått viralt.

Han er allerde omtalt i Daily Mail, Bored Panda, Huffington Post, Extrabladet og på nettsider i blant annet Nederland og Russland har skrevet om turisten fra Norge som tilsynelatende ikke lar seg imponere det minste av hva Australia har å by på.

Enorm respons

- Hehe, Responsen har vært overveldende, de aller fleste kommentarene går på at folk syns det var morsomt og at de likte det, sier Lars Fevang til Dagbladet.

LATE: Koalaer sover jo hele tiden. Hva er vitsen med å vise fram dise late dyrene, undrer Lars seg i dyrehagen.
LATE: Koalaer sover jo hele tiden. Hva er vitsen med å vise fram dise late dyrene, undrer Lars seg i dyrehagen. Vis mer

- Jeg har fått mange meldinger fra folk som vil ha tips til å reise til Australia, og fra folk som har vært på de samme stedene og syns det var gøy å se bildene mine derfra, sier han.

Ikke alle forstår

Men ikke alle forstår det du sikkert har skjønt for lenge siden, at bildene er tull, et stunt. Lars var slett ikke sur og misfornøyd med reisen «down under».

- Det morsomste, syns jeg, er de kommentarene fra folk som ikke skjønner at det er tull.

- Særlig på Dailymail hagler det med kommentarer fra sinte australiere som syns jeg er en utakknemlig idiot som kommer til å reise alene for alltid. Kanskje nasjonal stolthet overskygger evnen til å se sarkasme, sier han til Dagbladet.

Reiste i 2015

BARE BYGNINGER: - Melbourne er jo bare noen bygninger.
BARE BYGNINGER: - Melbourne er jo bare noen bygninger. Vis mer

Lars Fevang reiste rundt i Australia i seks uker i 2015, og sendte bildene du ser i denne artikkelen hjem til sine misunnelige venner.

- Ja, jeg tok bildene for å sende hjem til vennene mine, de var ganske misunnelig på turen min, så jeg prøvde å overbevise dem om at det var en skikkelig kjip tur.

- Men jeg posta de online på imgur først nå, og så gikk de viralt!

Fantastisk tur

- Hvordan var turen egentlig?

- Det var selvfølgelig en fantastisk tur, den beste jeg noengang har vært på, og det er kun på de bildene jeg så gretten ut - ellers var jeg i strålende godt humør på hele turen, sier Lars Fevang som nå er mastergradsstudent i samfunnsvitenskap ved Høgskolen i Sørøst-Norge og bor i hjembyen Tønsberg.

STRIKKE-SELFIE: Amerikanske Sam Barsky startet å strikke naturmotiver på gensere etter fotografier. I dag reiser han verden rundt for å ta selfier foran verdenskjente monumenter og steder, iført selvstrikkede gensere med motiv av stedet. Foto: Sam Barsky Vis mer
KAN IKKE SEILE: Da Lars Fevang skulle se det berømte skipet SS Maheno, som gikk på grunn på Fraser Island i 1935, ble han tilsynelatende skuffet over at det ikke engang var sjødyktig.
KAN IKKE SEILE: Da Lars Fevang skulle se det berømte skipet SS Maheno, som gikk på grunn på Fraser Island i 1935, ble han tilsynelatende skuffet over at det ikke engang var sjødyktig. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling