Pass:

Norske pass blant verdens beste - men disse tallene forbløffer

Og dette kan redde USA-turen din fra å gå i vasken.

Norske pass blant verdens beste - men disse tallene forbløffer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Japan har verdens mest verdifulle pass, men det norske kommer hakk i hæl.Det viser oktoberutgaven av Henley Passport Index som nylig ble offentliggjort.Japan topper den nye rankingen med visumfri adgang til hele 190 land. Har man pass fra Singapore gir det visumfri adgang til 189 land, mens det tyske, franske og sørkoreanske åpner dørene i 188. land.

Slått av svenskene

Turister fra Finland, Italia, Sverige og Spania kan glede seg over å kunne besøke 187 land uten visum, mens Norge kommer på plassen bak med adgangen til 186 land. Nordmenn må ha visum for reiser til Gabon. Det gjør at vi havner på plassen bak Sverige og Finland. I tillegg må vi, som svenskene, ha visum til ytterligere 39 land.Pass-indeksen er laget de siste 13 årene, og informasjon fra IATA (International Air Transport Association, den internasjonale organisasjon for flyselskaper) er en viktig del av indeksen.Indeksen er mer enn en liste. Du kan bruke den når du skal finne ut om du trenger visum for din neste reise.Og som tidligere: Libya, Palestina og Syria kommer nederst på oversikten.

Færre mister passet sitt

Det norske passet er blant verdens mest verdifulle og de siste årene har antall pass som er stjålet eller mistet skutt i været.Nå tyder ting på at dette har snudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer