Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Norwegian til Brasil

Norwegian får fly til Brasil

Bare en drøy uke etter at Norwegian søkte brasilianske myndigheter fikk selskapet lisens for å fly mellom Europa og Brasil.

NYTT LAND: Norwegian, her ved konsernsjef Bjørn Kjos, fått grønt lys til å fly til Brasil. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB Scanpix
NYTT LAND: Norwegian, her ved konsernsjef Bjørn Kjos, fått grønt lys til å fly til Brasil. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den brasilianske avisen O Globo melder at det norske flyselskapet har fått innvilget søknaden de sendte 28. juli, skriver E24. Det var Brasils sivile luftfartsmyndighet, Agência Nacional de Aviação Civil (Anac), som har vurdert søknaden.

– Jeg kan bekrefte at Norwegian har fått tillatelse til å fly mellom Brasil og Storbritannia av brasilianske myndigheter, skriver kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian i en tekstmelding til E24.

Norwegian blir med dette det første lavprisselskapet som får tillatelse til å fly jevnlig fra London til Brasil. Sandaker-Nielsen skriver videre at Norwegian vurderer å opprette en rute mellom London og Rio de Janeiro.

– Dagens forbindelser mellom Brasil og Storbritannia er preget av lav konkurranse og høye priser, legger han til.

Også sjefen for Anac, Ricardo Fenelon jr., deler optimismen Norwegian uttrykker.

– Jeg ser på den økte konkurransen som sentral for utviklingen av luftfart i Brasil, skriver Fenelon på LinkedIn.