Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Norwegian flyr høyere enn noensinne

Norwegian har aldri tjent så mye penger som i høst. SAS bidro til rekordresultat.

>I SKYENE: Norwegian flyr mot nye økonomiske høyder etter rekordresultat i tredje kvartal. Foto: TRULS BREKKE
>I SKYENE: Norwegian flyr mot nye økonomiske høyder etter rekordresultat i tredje kvartal. Foto: TRULS BREKKE Vis mer

||| Hver bidige dag har rødsnute-selskapet håvet inn 8,14 millioner kroner i overskudd, dersom det oppsiktsvekkende gode resultatet fordeles på hele perioden. I alt 733 millioner kroner kunne Bjørn Kjos & Co fylle i selskapskassa.

Penger fra SAS
En annen inntektskilde kom fra erkerivalen SAS som betalte boten på 175 millioner kroner for industrispionasje mot Norwegian.

Høyesterett avgjorde at SAS måtte punge ut etter å ha kikket Norwegian ulovlig i kortene i forbindelse med et tidligere bookingsystem.

Fyller flyene
I følge en pressemelding fra selskapet, er kostnadene kraftig redusert siden samme kvartal i fjor. Passasjerveksten i perioden er på 25 prosent.
Selskapet fraktet vel 3,8 millioner passasjerer i  tredje. kvartal 2010, 757 000 flere enn i tredje kvartal i fjor. Omsetningen i tredje kvartal var vel 2,8 milliarder kroner, en økning på 24,5 prosent.
Produksjonen økte med 34 prosent. Kabinfaktoren var på 80 prosent, til tross for sterk kapasitetsvekst. Enhetskostnadene er kuttet med 6 prosent siden tredje kvartal 2009 og er nå 0,41 NOK inkludert drivstoff.

Kjos gliser
- Vi er svært godt fornøyd med dette resultatet som før skatt er det beste vi har levert. Lavere kostnader er for oss nøkkelen til økt konkurransekraft. Forutsatt konkurransemessig like vilkår fra myndighetenes side er Norwegian meget godt posisjonert for å møte konkurransen om kundene.

Innfasing av mange nye fly fremover vil få kostnadene ytterligere ned, samtidig som det gir en betydelig bedre reiseopplevelse for kundene. Når 737-300 flåten er helt ute i 2012 vil vi ha en meget kostnadseffektiv og enhetlig flyflåte, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Nøkkeltall
I parentes: resultatet i tredje kvartal 2009
Antall passasjerer: 3,8 millioner (3,1 mill.)
Omsetning: 2,8 milliarder kroner (2,3 milliarder kroner)
Kabinfaktor: 80 prosent (82 prosent)
EBITDAR: 840 millioner kroner (669 mill. kroner)
EBITDA: 624 millioner kroner (515 mill. kroner)
EBT: 733 millioner kroner (519 mill. kroner)
Nettoresultat: 528 millioner kroner (375 mill. kroner)

GULL-GLIS: Gründer og administrerende direktør Bjørn Kjos har all grunn til å sette opp sitt aller bredeste glis, etter det eksepsjonelt gode kvartalsregnskapet. Foto:AGNETE BRUN
GULL-GLIS: Gründer og administrerende direktør Bjørn Kjos har all grunn til å sette opp sitt aller bredeste glis, etter det eksepsjonelt gode kvartalsregnskapet. Foto:AGNETE BRUN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling