Norwegian øker rekordbestillingen

Har sikret leveranse av åtte Dreamlinere.

DREAMLINER: Norwegian har nå til sammen åtte langdistansefly av denne typen, Boeing 787-8 Dreamliner. Tre av flyene står klare fra neste år. Illustrasjonfoto: BOEING/NORWEGIAN
DREAMLINER: Norwegian har nå til sammen åtte langdistansefly av denne typen, Boeing 787-8 Dreamliner. Tre av flyene står klare fra neste år. Illustrasjonfoto: BOEING/NORWEGIANVis mer

(Dagbladet): Norwegian har sikret seg ytterligere to fly av typen Boeing 787-8 Dreamliner, langdistanseflyet som kan skilte med ny teknologi, lavere driftsutgifter og lavere utslipp.

Fra før har flyselskapet inngått avtale om å kjøpe tre og lease tre fly av samme typen.

Moderne fly De to nye flyene skal også leases, og flyselskapet har og dermed sikret seg leveranse av til sammen åtte Dreamlinere.

- Norwegian kommer til å ha en flåte bestående av de mest effektive og moderne langdistanseflyene i markedet, noe som også er et sterkt konkurransefortrinn spesielt når drivstoffprisene er høye, sier Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

I følge flyselskapet skal tre av flyene leveres i løpet av neste år, fire i 2014 og ett i begynnelsen av 2015.

Ny teknologi Dreamlineren er billig i drift, med et drivstofforbruk som er opptil 20 prosent lavere enn på konkurrerende fly.

EFFEKTIV FLYFLÅTE: Administrerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos, sier Dreamliner-flyene vil gi selskapet et konkurransefortrinn. Foto: AGNETE BRUN
EFFEKTIV FLYFLÅTE: Administrerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos, sier Dreamliner-flyene vil gi selskapet et konkurransefortrinn. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

Skroget på Dreamlineren er bygget av karbonkompositt, som er lettere og sterkere enn aluminium som fly normalt er bygd av i dag.

De nye flyene skal gi passasjerene en mer behagelig flytur og materialvalget skal blant annet kunne øke oksygentilførselen og luftfuktigheten i kabinen. Dette vil redusere både jetlag og flysyke.

Dreamlineren har i tillegg verdens største flyvinduer.

Nye direkteruter Kombinert med lengre rekkevidde og betydelig lavere driftskostnader åpnes det for mange nye direkteruter til andre kontinenter.

Etter all sannsynlighet vil selskapet i første omgang starte med rutene Oslo-New York og Oslo-Bangkok til lave priser.

- Dreamlineren vil redusere selskapets kostnader betydelig og vil gi oss muligheten til å tilby reiser til meget gode priser. Ikke minst er Dreamliner det mest miljøvennlige alternativet som er mulig å anskaffe, med 20 prosent mindre utslipp enn sammenlignbare flytyper, sier Kjos.

Rekordbestilling De åtte Dreamliner-flyene er bare en liten del av Norwegians kommende flyflåte.

I slutten av januar skapte flyselskapet overskrifter, da de slo til med historiens største europeiske flyordre.

Selskapet skal kjøpe til sammen 222 nye fly fra Boeing og Airbus for 127 milliarder kroner.