Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Norwegian større enn SAS

Fraktet flere i 2016.

STØRST: Norwegian vokser stadig, og har nå passert SAS i antall fraktede passasjerer. Foto: NTB Scanpix
STØRST: Norwegian vokser stadig, og har nå passert SAS i antall fraktede passasjerer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flyselskapet Norwegian er nå større enn SAS målt i antall passasjerer. Det er klart etter at SAS offentliggjorde nye trafikktall tirsdag.

SAS fløy 1,9 millioner passasjerer i januar. Det betyr ifølge en utregning den danske banken Sydbank har gjort, at SAS har hatt 29,54 millioner passasjerer de siste 12 månedene.

Norwegian har i samme periode fløyet 29,66 millioner passasjerer. Dermed er selskapet til Bjørn Kjos for første gang større enn SAS.

Norwegian fraktet 2,1 millioner passasjerer i januar i år, en økning på 20 prosent i forhold til samme måned i fjor. SAS' oppgang var på 9,8 prosent i samme periode.

Norwegian har de siste årene hatt en voldsom vekst, og selskapet har kjøpt mange nye fly og har åpnet nye ruter over hele Europa. I 2005 hadde selskapet 13 fly, ti år senere var tallet 99.

Ifølge selskapets ordrebøker er det mer enn 200 nye fly på vei inn i flåten.

SAS ble startet i 1946, da de statseide flyselskapene i Danmark, Norge og Sverige ble slått sammen. Norwegian startet opp i 1993, som et norsk innenriksselskap.(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling