Naturisme

Nudistpar slet med å finne feriebosteder - lanserte naken-AirBnb

Spesialtilbud til naturistene.

LIVSSTIL: Nå kan du søke på feriebosteder hvor det er helt ok å praktisere naturisme. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
LIVSSTIL: Nå kan du søke på feriebosteder hvor det er helt ok å praktisere naturisme. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Petri og Minna Karjalainen har vært nudister i mer enn 20 år. Omtrent like lenge har de irritert seg litt over at det har vært vanskelig å finne steder der det er ok å droppe klærne, ikke bare på stranda, men der du skal bo under ferien.

NATURISME: Det finnes mange naturiststrender rundt omkring, men å finne feriebosteder hvor du kan sprade naken rundt hele tiden, kan være verre å finne. Foto: NTB Scanpix
NATURISME: Det finnes mange naturiststrender rundt omkring, men å finne feriebosteder hvor du kan sprade naken rundt hele tiden, kan være verre å finne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Å søke etter ferieleiligheter der nudister er velkomne viste seg å være en innviklet affære, inntil paret fikk en ide om å ta saken i egne hender, skriver CNN Travel.

Som Airbnb

Med Petris erfaring fra IT-bransjen, og Minnas bakgrunn fra turistindustrien, snekret se sammen nettstedet NaturistBNB hvor de inviterte eiere av feriebosteder egnet for naturisme til å legge ut boligene sine.

- Vi tenkte at det hadde vært kult om det fantes et tilbud på linje med Airbnb beregnet for mennesker som praktiserer denne livsstilen, sier Karjalainen til CNN.

Gjøre det enklere

To måneder etter lanseringen er det allerede flere titalls bomuligheter på siden, alt fra store villaer, leiligheter, seilbåter og trehytter (!). Foreløpig er det ingen norske tilbud på markedet.

- Det er ikke lett å finne egnede bosteder for naturister om du søker på Airbnb eller hotell-søkesider. Vi håper derfor vårt tilbud vil gjøre det enklere for naturister å planlegge feriene sine, sier paret.

På sidene deres kan du foruten finne bosteder hvor klær ikke er nødvendig, også finne artikler om naturisme, og regler og etikette for denne livsstilen.

NAKEN-OL: Mens Rio De Janeiro har arrangert OL, har noen litt mindre offisielle leker funnet sted på byens eneste nudiststrand: Naken-OL. Alle har kunnet være med, uavhengig av kjønn, alder og kroppsform, så lenge de var villige til å kle av seg. Video: Caters / AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer