Hjerneslag

Ny behandling mot hjerneslag: Mange flere liv kan reddes

Hittil er det bare en liten andel med alvorlig hjerneslag som får tilbud om den nye behandlingen.

EFFEKTIV METODE: I 2015 var det bare 127 slagpasienter i Norge som ble behandlet med trombektomi eller «blodproppfisking». Men ifølge Helsedirektoratets beregninger vil minst 5–15 prosent kunne ha effekt av behandlingen. Dette tilsvarer 600–1 800 pasienter. FOTO: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
EFFEKTIV METODE: I 2015 var det bare 127 slagpasienter i Norge som ble behandlet med trombektomi eller «blodproppfisking». Men ifølge Helsedirektoratets beregninger vil minst 5–15 prosent kunne ha effekt av behandlingen. Dette tilsvarer 600–1 800 pasienter. FOTO: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er åpenbart at langt flere enn de som får det i dag kan ha nytte av behandlingen. Dette er en så ny behandling at det foreløpig er vanskelig å se hele omfanget av den.

Dette sier overlege ved Oslo Universitetssykehus og leder for Norsk nevrologisk forening Anne Hege Aamodt.

I 2015 var det bare 127 i Norge som fikk behandlingen, som kalles trombektomi eller blodproppfisking. De siste tallene viser en økning til 1,8 prosent av alle slagpasienter. Men ifølge Helsedirektoratets beregninger vil minst 5-15 prosent kunne ha effekt av behandlingen. Dette tilsvarer 600–1800 pasienter.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer