Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Ny bil på tronen

Det er denne modellen nordmenn strømmer til for å importere.

ATTRAKTIV SOM BRUKT: Bruktimporten er ned, men rekordmange vil kjøpe brukt Nissan Leaf. Foto: NISSAN
ATTRAKTIV SOM BRUKT: Bruktimporten er ned, men rekordmange vil kjøpe brukt Nissan Leaf. Foto: NISSAN Vis mer

Dinside Ved utgangen av november var det bruktimportert 23.253 personbiler til Norge. Det er en nedgang på 19,7 prosent i forhold til 2013, da det totalt ble bruktimportert 30.312 biler.

Les også: Hver tredje bruktimporterte bil kan ha feil kilometerstand!

Den negative tendensen avspeiler kanskje nybilsalget, som også viste en nedgang i november?

Ugunstig valuta-situasjon Men selv om de siste dagers kursras gjør at du blant annet får mindre igjen om du skal på handletur til Sverige, så har valutasituasjonen i lengre tid vært ugunstig for bruktimport.

Dermed har flere i lang tid styrt unna de tidligere favorittene fra BMW, Mercedes og Audi.BMWs elbil i3 for eksempel, er faktisk kun importert via uoffisielle kanaler i ett eksemplar i år.

Elbilen på topp Nissan Leaf ligger an til å bli den mest bruktimporterte bilen i år, men det betyr ikke at Nissan er det mest importerte merket. Japanerne kommer det først på fjerdeplass, slått av nettopp BMW på topp foran Mercedes og Volvo.

For de siste 18 årene har det blitt bruktimportert 507.214 personbiler til Norge, et gjennomsnitt på 28.179 biler per år.

Her er listen over årets 20 mest bruktimporterte biler per 30. november 2014: