POPULÆR: Barbera-druen har sin opprinnelse i Piemonte i Italia. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
POPULÆR: Barbera-druen har sin opprinnelse i Piemonte i Italia. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIXVis mer

Ny folkefavoritt: Vinene er sjarmerende og lette å like

Barberadruen har tatt Norge med storm.

Med sin uttalte fruktighet og saftige stil har barbera blitt en favoritt her i landet.

Stilen kan variere en god del avhengig av opprinnelsessted og vinifikasjon, men det leskende bærpreget er gjennomgående.

Barbera har sin opprinnelse i Piemonte i Italia rundt byene Asti og Alba.

VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Foto: NINA HANSEN Vis mer Lett å kjenne igjen Det er her den viser seg fra sin aller beste side og har vunnet sin tilhengerskare.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn