POPULÆR: Barbera-druen har sin opprinnelse i Piemonte i Italia. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
POPULÆR: Barbera-druen har sin opprinnelse i Piemonte i Italia. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIXVis mer

Ny folkefavoritt: Vinene er sjarmerende og lette å like

Barberadruen har tatt Norge med storm.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Med sin uttalte fruktighet og saftige stil har barbera blitt en favoritt her i landet.

Stilen kan variere en god del avhengig av opprinnelsessted og vinifikasjon, men det leskende bærpreget er gjennomgående.

Barbera har sin opprinnelse i Piemonte i Italia rundt byene Asti og Alba.

Lett å kjenne igjen

Det er her den viser seg fra sin aller beste side og har vunnet sin tilhengerskare.

Druen har i utgangspunktet lite tanniner og høy syre.

Dette, kombinert med en ofte sursøt, saftig og kirsebærpreget frukt, gir den et særpreg som ofte er lett å kjenne igjen.

Vinen kommer i utgaver både med og uten fatlagring.

Variantene uten fat er ofte lette i stilen, med aromaer av kirsebær, jordbær, fioler og rips.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn