Ny Ford overvåker hjertet og hjernen din

Sjekk det nye utstyret som følger med.

Den kalles et konsept, men viser ifølge Ford neste generasjon av Fords store flerbruksbil S-Max. Den har i flere år vært blant Norges mest solgte flerbruksbiler, en bilklasse som for øvrig har bemerkelsesverdig lav popularitet sammenlignet med stasjonsvogner i Norge.

S-Max og VW Touran var Norges mest solgte flerbruksbiler i fjor, men vi må helt ned på 43. og 44. plass på Opplysningsrådet for Veitrafikkens salgsstatistikk for 2012 for å finne de to modellene. Det ble solgt totalt 1059 S-Max i fjor.

Nå er det klart for en ny S-Max, som kommer med en helt ny 1,5-liters EcoBoost bensinmotor med turbo, doble uavhengig variable kamakseltider og andre forbedringer som vil øke både effekten og forbedre drivstofføkonomien.

Mye nytt utstyr Dessuten skal den ifølge Ford flytte lista noen hakk oppover hva gjelder utstyr og teknologier, som skal gi bedre kjøreegenskaper, sikkerhet, bekvemmelighet og velvære.

- Nye S-Max kommer med unikt utstyr og avanserte teknologier, sier Geir Haugaards, markedsdirektør i Ford Motor Norge.

Mye av denne teknologien er knyttet til Ford Sync, som er navnet på Fords stemmeaktiverte kommunikasjonssystem. Det ble først introdusert med Ford B-Max, men kan leveres med ytterligere funksjoner i S-Max.

Dette er noe av utstyret som kommer: • Hjerterytmeovervåker som registrerer sjåførens hjerteaktiviteter og gir opplysninger om hjerteaktiviteten over lange perioder, data som ellers ville måtte registreres ved et medisinsk senter. Dermed kan SYNC varsle om uvanlig hjerteaktivitet og til og med utløse sikkerhetssystemer i en nødsituasjon.

• Glukosenivåovervåking tilkoblet Ford SYNC kan varsle foreldrene dersom et barn som sover i baksetet, har et diabetesanfall.

• MyFord Touch som gir trådløs internettilgang.

• SYNC AppLink gir sjåføren stemmestyring over smarttelefonens apper fra tjenester som Spotify, Kaliki, Glympse og Aha.

MPV: Ford S-Max har i flere år vært blant Norges mest populære flerbruksbiler. FOTO: Ford
NY MOTOR: Nye S-Max kommer med en helt ny 1,5-liters EcoBoost bensinmotor med turbo. FOTO: Ford
FORNØYD: - Ford S-Max er i utgangspunktet en svært vellykket bil, men vi har videreutviklet den, sier Designsjef Martin Smith i Ford of Europe. FOTO: Ford
FORD S-MAX. FOTO: Ford
FORD S-MAX. FOTO: Ford
FORD S-MAX. FOTO: Ford
FORD S-MAX. FOTO: Ford
FORD S-MAX. FOTO: Ford

• Bil-til-bil-kommunikasjonsteknologi som gjør at bilen kan snakke med kjøretøy som har tilsvarende utstyr.

• Ford Intelligent Protection System identifiserer fotgjengere og bremser dersom det er fare for påkjørsel.

• Ford Aktiv Parkeringsassistent kan utføre vinkelrett parkering, varsler om kryssende trafikk og kan kontrollere både styring, giring og bevegelser forover og bakover. Samtidig varsles sjåføren om trafikk som nærmer seg fra siden når det kjøres ut av en parkeringsplass.

Les også:
Quiz: Hvilke barske familiebiler ser du her
Her er bilene med mest bagasjeplass
Her er bilene med best plass i baksetet'
To av Norges beste biler i duell

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

AVANSERT: Mye av den avanserte teknologien i nye S-Max er knyttet til Ford Sync, som er navnet på Fords stemmeaktiverte kommunikasjonssystem. Foto: Ford
AVANSERT: Mye av den avanserte teknologien i nye S-Max er knyttet til Ford Sync, som er navnet på Fords stemmeaktiverte kommunikasjonssystem. Foto: Ford Vis mer