Ny forskning: Alvorlig øyesykdom oppstår tidligere enn antatt

Er den vanligste årsaken til synstap hos eldre.

OGSÅ BLANT YNGRE: Øyesykdommen AMD er den vanligste årsaken til synstap hos eldre i den vestlige befolkningen. Tidligere har man trodd at sykdommen bare finnes hos den delen av befolkningen som er over 50 år. Tyske forskere har imidlertid funnet sykdommen også hos yngre mennesker.  Foto: COLOURBOX
OGSÅ BLANT YNGRE: Øyesykdommen AMD er den vanligste årsaken til synstap hos eldre i den vestlige befolkningen. Tidligere har man trodd at sykdommen bare finnes hos den delen av befolkningen som er over 50 år. Tyske forskere har imidlertid funnet sykdommen også hos yngre mennesker. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Øyesykdommen AMD er den vanligste årsaken til synstap hos eldre i den vestlige befolkningen.

Tidligere har man trodd at sykdommen bare finnes hos den delen av befolkningen som er over 50 år. Tyske forskere har imidlertid funnet sykdommen også hos yngre mennesker.

Forskerne studerte data fra en stor populasjonsstudie, The Gutenberg Health Study, og inkluderte over 4300 pasienter. Om lag fire prosent i alderen 35 til 44 år hadde sykdommen AMD.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer