Ny forskning: Dette betyr søvnen for hjertehelsa

VIKTIG MED SØVN: En nederlandsk studie viser at nok søvn gir mindre risiko for hjerte- og karsykdom. - Men nøyaktig hvordan søvn påvirker hjertehelse vet vi ikke med sikkerhet. Det vi vet er at søvn er viktig for restitusjon og nedstressing, påpeker lege og forsker Wasim Zahid. Foto: COLOURBOX
VIKTIG MED SØVN: En nederlandsk studie viser at nok søvn gir mindre risiko for hjerte- og karsykdom. - Men nøyaktig hvordan søvn påvirker hjertehelse vet vi ikke med sikkerhet. Det vi vet er at søvn er viktig for restitusjon og nedstressing, påpeker lege og forsker Wasim Zahid. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Om du har en sunn livsstil og i tillegg sover søtt om nettene, har du betydelig mindre risiko for hjertesykdom. Det viser ny forskning.

Vi vet godt at trening, et sunt kosthold, et moderat alkoholinntak og det å ikke røyke beskytter oss mot hjerte- og karsykdom.

Nå viser det seg at hvis du i tillegg får deg en god natts søvn, blir effektene av disse sunne livsstilsvalgene enda større.

Demper stress

Forskere fra Wageningen Universitet og Nasjonalt institutt for folkehelse og miljø i Nederland har gjennomført studien som nylig er publisert i European Journal of Preventive Cardiology.

6672 menn og 7967 kvinner ble fulgt opp i gjennomsnittlig 12 år. Ingen hadde hjerte- og karsykdommer da de ble innlemmet i studien.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.