FULL DEKNING: Fjord Lines to nye ferjer gir muligheten til daglig og helårlig ferjeforbindelse mellom Kristiansand og Hirtshals.
FULL DEKNING: Fjord Lines to nye ferjer gir muligheten til daglig og helårlig ferjeforbindelse mellom Kristiansand og Hirtshals.Vis mer

Ny helårsrute på Norges største ferje-strekning

Rederiet Fjord Line byr Color Line konkurranse på Norges største ferjestrekning, Kristiansand-Hirtshals.

|||(Dagbladet): Fra mai 2012  skal rederiet seile daglig året rundt, mens det i sommersesongen i tillegg blir flere daglige rundturer med verdens raskeste passasjerskip, "Fjord Cat".

Ekstratur
Det er Fjord Lines to nye cruiseferjer som gjør det mulig å ha daglige seilinger på Kristiansand, i tillegg til daglige avganger fra Stavanger og Bergen.
Rederiet legger opp til en ruteplan som gjør det mulig å ta en rundtur mellom Hirtshals og Kristiansand på dagtid, mellom turene til og fra Vestlandet.

Krangel med havnen
Med dette får Kristiansand Havn det som man vil, med hensyn til helårstrafikk. Kristiansand tingrett avsa nylig en knusende dom der den kommunale havnen ble erklært erstatningspliktig for tapene som Fjord Line led i fjor, da rederiet ble nektet å kun seile i sommersesongen.
Kristiansand bystyre vil ha ekstraomgang og har anket dommen.
 
Økt trafikk
—  I 2012 får vi levert to helt nye cruiseferger og får da mulighet til å seile med daglige avganger både på strekningen mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals, og mellom Kristiansand og Hirtshals. Dette vil forsterke fergetilbudet mellom Kristiansand og EU, og bidra til økt turisme og godstrafikk til glede for byen og hele regionen, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line.
 
Ny tonnasje
Fjord Line kunngjorde i mars at rederiet har kontrahert to nye cruiseferger hos Bergen Group Fosen med levering i april og oktober 2012. Fjord Line vil dermed kunne tilby daglige avganger mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals. En annen positiv side ved flåteforsterkningen er at det også blir mulig å seile mellom Kristiansand og Hirtshals hver dag året rundt.
Samtidig blir sliteren M/S "Bergensfjord" lagt ut for salg.

Flere ansatte
De nye cruisefergene får en miljøvennlig utforming og utslippene av Sox- og Nox-partikler vil være minimale. Alle de nåværende og kjente fremtidige miljøkrav blir tilfredsstilt. Investeringen i to helt nye cruiseferger innebærer at Fjord Line øker rederiets besetning fra ca 120 til ca 250 personer.
  Flere reisende
- Vår ambisjon er å bidra til utvidelse av markedet for transport av passasjerer og gods mellom  Norge og EU. Som følge av at vi nå utvikler et konsept hvor hver av de to nye cruisefergene har kapasitet til daglige seilinger på begge linjer, vil vi få en særdeles kostnadseffektiv rutestruktur.
Vi tror trafikkgrunnlaget på de to populære fergestrekningene mellom Norge og EU kan utvides betydelig, fremholder Fardal.  
 
Programmet
Seilingsprogrammet for hver av de to nye cruisefergene til Fjord Line er foreløpig satt opp med daglige avganger og ankomster på samme tidspunkt i alle havner:
Avgang fra Bergen tidlig ettermiddag.
Avgang Risavika ved Stavanger tidlig kveld.
Ankomst Hirtshals tidlig morgen.
Avgang fra Hirtshals om morgenen .
Ankomst Kristiansand ved middagstid.
Avgang fra Kristiansand om ettermiddagen.
Ankomst Hirtshals tidlig kveld.
Avgang fra Hirtshals på kveldstid .
Ankomst Risavika ved Stavanger tidlig morgen .
Ankomst Bergen ved middagstid .
 

KJAPPEN: Hurtigferja "Fjord Cat" er verdens raskeste passasjerbåt og skal seile mellom Kristiansand og Hirtshals i sommerhalvåret. Foto: Eivind Pedersen
KJAPPEN: Hurtigferja "Fjord Cat" er verdens raskeste passasjerbåt og skal seile mellom Kristiansand og Hirtshals i sommerhalvåret. Foto: Eivind Pedersen Vis mer