<strong>KAN PÅVISE RISIKO:</strong> Tidligere har målinger av troponin blitt brukt til å slå fast om en pasient har hjerteinfarkt eller ikke. Men nå er nye og mer sensitive metoder på vei inn i norske sykehus, som gjør det mulig å måle hvor farlig hjertesykdommen er for den enkelte pasient. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX
KAN PÅVISE RISIKO: Tidligere har målinger av troponin blitt brukt til å slå fast om en pasient har hjerteinfarkt eller ikke. Men nå er nye og mer sensitive metoder på vei inn i norske sykehus, som gjør det mulig å måle hvor farlig hjertesykdommen er for den enkelte pasient. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX Vis mer

Ny metode kan påvise hjerterisiko

Kan gjøre det mulig å måle hvor farlig hjertesykdommen er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ny metode som måler nivået av proteinet troponin I i blodet, kan brukes til å avgjøre risikoen for om hjertesyke rammes på nytt.

Det viser en studie gjennomført av hjerteforskningsgruppen ved Ahus i samarbeid med Harvard Medical School, som nylig ble publisert i det viktige hjertetidsskriftet Journal of the American College of Cardiology.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer