BILLIGSTE: Den nye VW up! blir den rimeligste personbilmodellen fra VW i Norge. Vi tipper på priser fra under 150 000 kroner.
BILLIGSTE: Den nye VW up! blir den rimeligste personbilmodellen fra VW i Norge. Vi tipper på priser fra under 150 000 kroner.Vis mer

Ny mini-VW til Norge

Den nye minibilen VW up! kommer på det norske markedet i 2012.

Her er de første bildene av ny Volkswagen up!. Den nye småbilen plasserer seg under VW Polo i størrelse, og premierevises på bilutstillingen i Frankfurt 13. september.

I følge VW-importør Harald A. Møller, vil VW up! etter planen lanseres i Norge våren 2012 i firedørs utgave. I første omgang vises og produseres bilen som todørs, mens produksjonen av firedørs versjon starter i begynnelsen av 2012.

Informasjonsansvarlig for VW i Norge, Jan-Erik Haugen, sier at den nye VW up! vil skille seg klart fra tidligere små VW-modeller som VW Lupo:

- Den nye VW up! vil være en trendy og mer forseggjort småbil. En av konkurrentene blir Toyota Aygo, sier Haugen.

Selv om prisene på VW up! ikke er klare, koster Aygo og de øvrige mini-småbilene fra ca. 120-150 000 kroner. Den rimeligste VW Polo koster i dag 174 000 kroner. Dermed kan man anta at VW up! vil bevege seg i dette prisområdet.

TRENDY: Innvendig skal VW up! være morsom og innbydende. FOTO: VW
TRENDY: Innvendig skal VW up! være morsom og innbydende. FOTO: VW Vis mer

I følge tyske Auto Bild måler den nye VW up! 3,45 meter og vil i første omgang bli utstyrt med bensin- og dieselmotorer på 60-75 hk. En elektrisk VW up! er planlagt for 2013.

- I Norge vil vi for 2012 satse på bensinversjonen av VW up!, avslutter Jan-Erik Haugen.

Les mer Her blir du tatt i gjennomsnittsmåling
Her smadres verdens dyreste luksusbil
Sjekk om du ville klart å ta lappen
Slik unngår du parkeringsboten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.