Du leser nå Dagbladet Pluss

Ny norsk diabetesforskning: Dette har positiv effekt

Du kan snu sykdommen og unngå medisiner med å endre livsstilen.

VIKTIG: Selv om du går på diabetes-medisiner, er fysisk aktivitet viktig for å senke risikoen for hjerte- og karsykdom, viser ny norsk forskning. Foto: COLOURBOX
VIKTIG: Selv om du går på diabetes-medisiner, er fysisk aktivitet viktig for å senke risikoen for hjerte- og karsykdom, viser ny norsk forskning. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Den nye studien, basert på tall fra Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag, ser på to grupper med diabetes: De som er mildt rammet, som ikke bruker medisiner, og de som bruker blodsukkerregulerende medisiner eller insulin og er hardere rammet.

- Personer med diabetes har høyere risiko for å dø av hjerte- og karsykdom enn personer uten diabetes, sier Børge Moe, doktorgradsstipendiat ved institutt for bevegelsesvitenskap ved NTNU.

- Blant dem har de som bruker medisiner for å regulere sin diabetes høyere risiko enn de som ikke bruker medisiner.

- Vår studie viser at regelmessig fysisk aktivitet er forbundet med redusert risiko for begge gruppene, men risikoreduksjonen ser ut til å være størst blant dem som bruker medisiner, sier han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.