Du leser nå Dagbladet Pluss

Ny norsk forskning: Humor er bra for hjertet

Ser du det humoristiske i situasjoner? Da minsker du risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer og infeksjoner.

FORSKNING: Ny studie viser at humor minsker risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer og infeksjoner. Foto: Creative / NTB Scanpix
FORSKNING: Ny studie viser at humor minsker risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer og infeksjoner. Foto: Creative / NTB ScanpixVis mer

Forskere fra NTNU har dokumentert at sans for humor minsker risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer og infeksjoner. Spesielt kvinner hadde lavere risiko for å dø av hjerte- og karsykdommer hvis de skåret høyt på humor.

Ikke ved KOLS og kreft

- Personlig er jeg overrasket over at vi nå kan se tydelige sammenhenger mellom hjerte- og karsykdommer, infeksjoner og sans for humor, sier Jostein Holmen, professor ved NTNU og medforfatter i studien.

Men en del studier har antydet at sans for humor har sammenheng med immunforsvaret og inflammasjon. Derfor hadde de hypoteser på dette.

De vet ikke hvorfor det ikke er noen sammenheng mellom sans for humor og KOLS og kreft.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.