Ny Norwegian-rekord, fraktet nesten 30 millioner i 2016

Langdistanse-flyvningene trekker opp. 

BLIR STØRRE: Norwegian vokser. I 2016 fikk selskapet 34 nye ruter og 21 nye fly. Det synes på passasjertallene. Foto: NTB Scanpix
BLIR STØRRE: Norwegian vokser. I 2016 fikk selskapet 34 nye ruter og 21 nye fly. Det synes på passasjertallene. Foto: NTB ScanpixVis mer

En stor økning i langdistansetrafikken bidro til at Norwegian fikk en passasjervekst på 14 prosent i fjor. Nesten 30 millioner passasjerer valgte å reise med flyselskapet.

Flyselskapet lanserte 34 nye ruter i løpet av året og fikk levert 21 fabrikknye fly. Norwegian kan også skilte med en fyllingsgrad på 88 prosent, opp to prosentpoeng fra 2015.

NY REKORD: Bjørn Kjos og Norwegian satte ny rekord i 2016. Foto:  Hans Arne Vedlog
NY REKORD: Bjørn Kjos og Norwegian satte ny rekord i 2016. Foto:  Hans Arne Vedlog Vis mer

Totalt hadde selskapet 29,3 millioner reisende i løpet av året. 2,15 millioner av disse reiste i desember, 20 prosent flere enn i tilsvarende måned året før.

– Trafikktallene viser at vår globale strategi er i ferd med å sette seg, og at vår konkurransekraft styrkes. Det er gledelig at stadig flere velger å fly med oss, eksempelvis har flyene mellom Paris og flere byer i USA stort sett vært helt fulle, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian opplyser at det gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i desember. Av disse lettet 69 prosent til oppsatt rutetid. (NTB)