Ny og mye rimeligere hybrid-SUV fra Lexus

Her blir det venteliste.

HYGGELIG PRIS: Lexus NX 300h starter på 511 000 kroner. Det er med en besparelse i engangsavgift på 60 000 kroner, takket være den hybride drivlinjen. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK / DINSIDE.NO
HYGGELIG PRIS: Lexus NX 300h starter på 511 000 kroner. Det er med en besparelse i engangsavgift på 60 000 kroner, takket være den hybride drivlinjen. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside: Allerede i 2005 kom Lexus med sin RX 400h, som imponerte oss veldig den gangen. Siden har Lexus fulgt opp med hybrider i flere klasser og annen generasjon RX - RX 450 h kom allerede i 2009.

Men RX er dessverre i dyreste laget for de fleste av oss, og har derfor ikke solgt i de helt store volumene, selv om importøren fikk avsetning for 73 stykker i fjor.

Stor interesse Men nå kommer altså den mer kompakte Lexus NX, med en startpris på 511 000 kroner, som inkluderer ganske mye utstyr. Med øverste nivå (Luxury) og alt tilgjengelig tilleggsutstyr, kommer den på cirka 700 000 kroner, hvilket er en bra pris tatt i betraktning hva man får.

- Sjelden har interessen for en ny Lexus-modell vært så stor som foran lanseringen av nye NX. Dette er vår første modell i det viktige markedet for mellomstore SUV-er, og mange kunder foretrekker denne typen bil framfor en tradisjonell stasjonsvogn, sier Jan Christian Holm, leder for Lexus i Norge, i en pressemelding. Han fortsetter:

- Med særpreget design, god plass, firehjulsdrift og hybridteknologi er denne bilen som skapt for norske forhold.

- Forhåndssalget starter i disse dager, og vi har mer enn 300 kunder som er klare for å bestille bil allerede. Så langt er vi lovet cirka 150 biler for levering i år, så her blir det ventelister, avslutter Holm.

Bare som hybrid 4x4 I Norge satses det utelukkende på hybridutgaven NX 300h med firehjulsdrift og 197 hestekrefter.

Automatgir, i form av en planetgirbasert trinnløs transmisjon, er som alltid standard på biler med Lexus Hybrid Drive. Denne er for øvrig blitt bedre enn tidligere, som vi konstaterte da vi testet Lexus GS 450h F-Sport.

MER NØKTERNT: Interiøret i NX er typisk høyverdig Lexus.  Foto: LEXUS
MER NØKTERNT: Interiøret i NX er typisk høyverdig Lexus. Foto: LEXUS Vis mer

Salgsmålet for et helt kalenderår er ca 750 biler. Hvis Lexus når det målet, betyr det at Lexus mer enn dobler sitt salg i Norge med den nye modellen på plass. Lexus solgte i fjor 525 biler alt i alt - fordelt på 266 CT 200h, 171 IS, 73 RX, 10 GS og 5 LS.

Prisene, fordelt på utstyrsnivå: • Comfort til kr 511 600.-
• Business til kr 550 500.-
• Executive til kr 580 000.-
• F Sport til kr 610 000.-
• Luxury til kr 670 000.-

Det tilbys utstyrspakker etter byggesteinsprinsippet på hvert nivå, og Lexus navigasjon og metallic lakk er tilvalg uansett nivå.

Pakke 1 (8900 kroner på Comfort-nivå), er uansett anbefalelsesverdig - den inkluderer kollisjonsvern («Pre-Crash») og adaptiv fartsholder.

For å få prisene levert Oslo, legg til frakt og klargjøring, som for tida er 11 900 kroner.

Mye F-Sport Da vi snakket med Jan Christian Holm under før-presentasjonen av bilen i april, sa han at Lexus regner med at F Sport-versjonen vil bli ganske populær - kanskje rundt halvparten av salget som på IS-serien. Den har en litt mer maskulin og sporty design og er utstyrt med et mer sportslig understell, mer sidestøtte i setene, svart taktrekk innvendig og aluminiumspedaler.

Du kan lese vår test av Lexus IS 300h her.

De første kundene av NX vil få bilene levert i månedsskiftet september/oktober.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside. Les her.

Mer bilstoff fra Dinside:

Denne Volvoen kjører seg selv


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer