Ny rapport fra dødsårsaks­registeret: Dette dør vi av

Slik sikrer du deg.

FLERE DØR AV DEMENS: Hjerte- kardødelighetenn faller, det samme gjør ratene for kreft. Likevel er kreft nå viktigste dødsårsak. Antall dødsfall som følge av demens øker, mye fordi vi blir eldre. Foto: NTB scanpix
FLERE DØR AV DEMENS: Hjerte- kardødelighetenn faller, det samme gjør ratene for kreft. Likevel er kreft nå viktigste dødsårsak. Antall dødsfall som følge av demens øker, mye fordi vi blir eldre. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kreft er nå blitt hyppigste dødsårsak i Norge. Dette viser statistikk fra Dødsårsaksregisteret til Folkehelseinstituttet (FHI). Statistikken går helt tilbake til 1951, og dette er første gang kreft er gått forbi hjerte- karsykdom når det gjelder dødelighet.

Dødelighet av svulster totalt, både godartede og ondartede (kreft) gikk forbi hjerte- og karsykdom som dødsårsak allerede i 2016.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer