+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Ny studie slår hjertealarm om deg som dropper frokosten

27 prosent større sjanse for å få hjerteinfarkt eller dø på grunn av hjertesykdom.

STØRRE RISIKO FOR HJERTEINFARKT: En nylig publisert studie viser at menn som dropper frokosten har 27 prosent større risiko for å få hjerteinfarkt eller dø på grunn av hjertesykdom enn frokostspisere. Foto: COLOURBOX
STØRRE RISIKO FOR HJERTEINFARKT: En nylig publisert studie viser at menn som dropper frokosten har 27 prosent større risiko for å få hjerteinfarkt eller dø på grunn av hjertesykdom enn frokostspisere. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): At frokosten er dagens viktigste måltid har vi hørt i lang tid, men den er kanskje enda viktigere enn vi tror.

Forskere ved blant annet Harvard School of Public Health har nylig publisert en studie som viser at menn som dropper frokosten har 27 prosent større risiko for å få hjerteinfarkt eller dø på grunn av hjertesykdom enn frokostspisere.

Studien er publisert i det anerkjente tidsskriftet Circulation og forskerne har fulgt 26 902 mannlige helsearbeidere i alderen 45 til 82 år over 16 år.

- Dette er en stor studie med mye styrke til å finne sammenhenger, og den viser at frokosten har betydning sammen med andre faktorer, sier Mette Svendsen som er klinisk ernæringsfysiolog ved Oslo universitetssykehus.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.