Ny stue med ekspertenes hjelp

Se stua før og etter oppussingen.

KUL KONTRAST: Med farger og nye møbler ble salongen husets populære blikkkfang og samlingssted.  FOTO: Privat/Espen Grønli
KUL KONTRAST: Med farger og nye møbler ble salongen husets populære blikkkfang og samlingssted. FOTO: Privat/Espen GrønliVis mer

- Tiden var blitt overmoden til å gjøre noe drastisk med oppholdsrommene i huset fra 1994. Møblene var alderdommelige og denne delen av huset manglet helt friskhet, farger og tilstrekkelig med lys, sier interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar.

Han tok jobben med å fornye stua i samarbeid med Bonytt.

Frie hender Eierparet Jannicke Angelsnes Johansen og Tom Bye Johansen ga proffen frie hender og han tok begge stuene i huset under spesialbehandling.

Helheten var problemet - Utfordringen ble ekstra stor fordi her var det ikke snakk om å gjøre en enkelt ting, men vi måtte forandre helheten i begge rommene, sier eksperten.

Verken samtale-eller tv-stue - Litt uærbødig sagt var stuen delt opp slik at den verken var en god samtalestue eller en god tv-stue , mener interiørarkitekten.

To tøffe sofaer Ramsøskars første grep var å plassere to nye, store soafer slik at de danner en moderne, homogen gruppen som gir familien god kontakt med den kritthvite kakkelovnen som de hadde fra før.

TV-stue ble bonus Denne sofagruppen er også super når beboerne sitter ned og nyte det nye film/stero-systemet som er plassert på endeveggen i stua.

Sosialt sentrum Like ved ligger spisestuen, også den overhalt fra gulv til tak.

Og det nye, store spisebordet som gir plass til opptil tolv personer er rommets selvfølgelige sentrum.

Eget design Den nye slagbenken som familien selv har designet er også et funn. Den gir plass til opptil tolv personer i hyggelig lag og under lokkene er det rikelig med plass til puter, spill og dvd-er.

Glitrende gulv De gamle tregulvene hadde med tiden fått et gulnet, dystert uttrykk.

Dette var ikke heldig fordi det er nettopp slike ting som bestemmer stemningen i et rom mener interiørarkitekten.

Bona naturale For å bøte på dette foreskrev han en sterk "Bona Naturale" gulvbehandling. Den kombinerer ingredienser som treolje, hardvoks og vannbasert lakk og skaper en slitesterk overflate med et naturlig utseende.

Bildegalleri Trond foretok også en total re-organisering av måten bildene var satt opp i stuen.

MYKE GLEDER: Fire tøffe puter fra Designer Guild, kr 2720, Riis Interiør.  Foto: Espen Grønli
MYKE GLEDER: Fire tøffe puter fra Designer Guild, kr 2720, Riis Interiør. Foto: Espen Grønli Vis mer

- Han monterte dem opp på en ny og morsom måte. I flere, spesielle grupper som bryter opp veggflatene, forklarer Janniche.

På stilige linjer - For oss virker det som bildene vår nå ligger på linjer som gjennom begge stuer. Det liker vi. Endelig kommer motivene signert vår favorittkunster Therese Nordtvedt til sin rett hos oss.

Fargesterke puter gir den nødvendige farge og friskhet i de hvitmalte rommene

Bord i sentrum I tillegg til sofaene fikk salongen et nytt lavt bord til sentrum. Det sirkelrunde, nye teppet bidrar også til å skape en helhet i denne største stuen i huset.

Teppebombet med farger Et øyeblikk trodde eierne at sofa-putene med pangfarger var for dristige til å passe inn i hjemmet deres.

Men tvert imot; de kvikker bare opp og skaper glede og overskudd i rommet.

Gi rommet glød Det samme med det runde, tøffe gulvteppet.

- Et gulvteppe i en god, kraftig farge kan både løfte stemningen og gi karakter til rommet, mener interiørarkitekten.

SOFABORD: "Clips" fra Eilersen i nøttetre kommer fra Exo Møbelstudio.  Foto: Espen Grønli
SOFABORD: "Clips" fra Eilersen i nøttetre kommer fra Exo Møbelstudio. Foto: Espen Grønli Vis mer

- Hadde sofaen vært rød eller fiolett, ville selvfølgelig dette grepet ikke vært så aktuelt, konkluderer Trond Ramsøskar.

Kule lamper De eksisterende, funkisaktige takkuplene i stuen var ikke tilstrekkelige til å skape den intime stuefølelse i salongområdet

Derfor ordinerte Ramsøskar en høy, hypermoderne stålampe med stor og dristig buearm.

Les mer: Enkle tips til soverommet

Dyrisk arkitektur

De tøffeste nettbutikkene

LYSTIG LATINER: Stålampen "Lambada 001" kr 12690 fra Exo Møbelstudio.  Foto: Espen Grønli
LYSTIG LATINER: Stålampen "Lambada 001" kr 12690 fra Exo Møbelstudio. Foto: Espen Grønli Vis mer

Slik får du knallfeste i veggen

Saken ble opprinnelig skrevet av Bonytt for Klikk.no. Les her.

FLAMMEKASTER: Kakkelovnen fra Børge Bostrøm i Karlstad hadde familien fra før, og den har en større glassdør enn vanlig. Nå kommer den til sin rett!  Foto: Espen Grønli
FLAMMEKASTER: Kakkelovnen fra Børge Bostrøm i Karlstad hadde familien fra før, og den har en større glassdør enn vanlig. Nå kommer den til sin rett! Foto: Espen Grønli Vis mer
HYGGESTUE: Familiens selvtegnete slagbenk er laget av Engan Snekkeri. Pris kr 12537. engans.no   Foto: Espen Grønli
HYGGESTUE: Familiens selvtegnete slagbenk er laget av Engan Snekkeri. Pris kr 12537. engans.no Foto: Espen Grønli Vis mer
ARKITEKTEN: - De to gamle stuene måtte ses på med nye,  friske øyne, sier Trond Ramsøskar Interiørarkitekt MNIL Foto: Espen Grønli
ARKITEKTEN: - De to gamle stuene måtte ses på med nye, friske øyne, sier Trond Ramsøskar Interiørarkitekt MNIL Foto: Espen Grønli Vis mer