Ny SUV med rekordlavt forbruk og masse plass

Den kommer som hybrid og kan lades hjemme i stikkontakten.

BESTSELGEREN: Varianten med 2,2-liters diesel blir trolig den mest populære i Norge. Foto: Martin Jansen
BESTSELGEREN: Varianten med 2,2-liters diesel blir trolig den mest populære i Norge. Foto: Martin JansenVis mer

Snakk med andre bilinteresserte og få servert de siste nyhetene på vår Facebook-side!

Ny look og mer utstyr er litt av hva nye Mitsubishi Outlander kan by på. I tillegg kommer en særdeles gjerrig hybridversjon i 2013.

- Den har akkurat de samme målene som gamle Outlander, men plassen er bedre utnyttet. Den har blant annet fått mer plass i bagasjerommet, sier Bernt G. Jessen, ansvarlig for informasjon og forretningsutvikling i Mitsubishi Norge.

Outlander kommer til Norge etter sommeren, men Jessen vil ikke si noe om priser. Kvaliteten på interiør og førermiljø er hevet, og ifølge Jessen er utstyr som filvarsler og elektrisk bakluke standard.

- Vi tror modellen med 2,2-liters diesel, automatgir og firehjulstrekk fortsatt vil være bestselgeren av Outlander-modellene, sier Jessen.

ET HAKK OPP: Mitsubishi lover bedre materialkvalitet og et mer forseggjort førermiljø i nye Outlander. Foto: Martin Jansen
ET HAKK OPP: Mitsubishi lover bedre materialkvalitet og et mer forseggjort førermiljø i nye Outlander. Foto: Martin Jansen Vis mer

I Europa blir nye Outlander lansert med to motorvalg: En toliters MIVEC bensinmotor og en 2.2-liter MIVEC Clean Diesel-motor. Begge kan leveres med enten 2WD og 4WD.

Bensinvarianten kan fåes med CVT automatgir, mens dieselvarianten kommer med en helt ny sekstrinns girkasse. På sitt beste skal den nøye seg med et CO2-utslipp på 130 g/km.

Bedre kvalitet Størrelsen på bilen er ifølge Mitsubishi tilnærmet lik dagens generasjon, men den får nye innretninger som elektrisk bakluke, romsligere tredje seterad og flatt lastegulv.

Dagens Outlander er ikke kjennetegnet av utsøkte opplevelser innvendig, men ifølge bilprodusenten vil nye Outlander ha materialer; «som gir høy kvalitetsfølelse».

Den kan leveres med utstyr som frontkollisjonsvarsel med bremseassistanse (Forward Collision Mitigation System), adaptiv fartsholder, kjørefeltassistent (Lane Departure Warning System), to-sone klimaanlegg og xenon-lys med ekstra bred kjegle.

Kommer som hybrid Nye Mitsubishi Outlander bygges på en global plattform, og blir således en såkalt verdensbil. Den vises fram for første gang på bilutstillingen i Genève i mars, og Russland får æren av å være første lanseringsland.

Til Norge kommer den høsten 2012.

STØRRE BAGASJEROM: Samme mål, men bedre utnyttet plass, sier Misubishi om nye Outlander. Foto: Martin Jansen
STØRRE BAGASJEROM: Samme mål, men bedre utnyttet plass, sier Misubishi om nye Outlander. Foto: Martin Jansen Vis mer

Fra 2013 vil «Plugg-inn-hybrid»-versjonen (PHEV) av Outlander bli lansert i Europa. Den skal ha en rekkevidde på 800 km og et CO2-utslipp på 50 g/km.

Les også:
Spar 100 000 på denne SUV-en
Fem kompakt-SUV-er som imponerer
Mer solid brukt-SUV skal du lete lenge etter

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.