Ny teknologi gjør at mannen i mørket blir synlig

Ny bildebrikke lar deg filme i HD i mørket.

(Dagbladet): Kameraprodusenten Canon har tatt ledelsen i racet om å fange verden på film også der det ikke er lys.

Den nye CMOS bildebrikka selskapet nylig har lansert har iallfall tatt nettet med storm. I videoen øverst i denne saken kan du selv se hvordan kameraet finner lyset selv der det skulle virke umulig.

Brikka åpner blant annet for at fotografer kan ta detaljerte bilder av stjernehimmelen uten å måtte bry seg om lang lukkertid. Med lang lukkertid vil stjernene rekke å flytte på seg og skape såkalte spor på himmelen.

Bildebrikka gjorde det for eksempel mulig å filme stjerneskudd under meteorregnet Geminid, opplyser Canon i en pressemelding.

I videoen ser vi også hvordan kameraet klarer å fange ansikter i et rom som bare lyses opp av en brennende røkelse-stav.

I en pressemelding opplyser Canon at den nye bildebrikka gjør det mulig å filme i full HD selv i svært dårlig lys.

Med den nye brikka skal det bli mulig å ta bilder med lavere isostøy og bedre kvalitet. Isostøyen har vært en utfordring digitalkameraene har slitt med når lyset blir dårlig.

Den nye bildebrikka vises i disse dager fram på en internasjonal messe i Tokyo, men det kan nok ta tid før den nye teknologien dukker opp i kameraene folk flest bruker.

Canon ser nemlig for seg at det er spesialistene som først og fremst kommer til å bruke førstegenerasjonen av denne teknologien.