2017 - FNs år for bærekraftig turisme

Ny turisttrend: Vil se truede destinasjoner før de blir borte - langt flere vil til Nordpolen

- Et paradoks, sier Børge Ousland. 

SEVERDIGHET: Flere eksperter forventer at flere vil søke seg til polpunktene. - Et paradoks, sier polfarer Børge Ousland. Foto: NTB Scanpix
SEVERDIGHET: Flere eksperter forventer at flere vil søke seg til polpunktene. - Et paradoks, sier polfarer Børge Ousland. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): FN har utpekt 2017 som «Internasjonalt år for bærekraftig turisme». Og selv om alle ekspertene forventer en dreining mot det mer øko-vennlige reisevaner kommende år, ikke minst initiert av reiselivsbransjen selv, er det lite som tyder på at verdens befolkning vil reise mindre. Snarere tvert i mot.

Mange destinasjoner opplever en turistboom. Den vil vedvare også neste år, spår så godt som alle eksperter.

- Men mye vil endre seg. Innovative reisebyråer, nye apper og andre produkter vil endre reisevanene våre. Blant annet vil det bli langt mer fokus på lavere utslipp, mener redaktør Rebecca Warren i Lonely Planet.

- Vi ser en stadig økende bevissthet rundt økoturisme, både blant hotellene, turoperatørene, og ikke minst de reisende selv. Selv tror jeg at dette vil føre til at flere velger å feriere nærmere hjemme. Stadig flere kvier seg for de transatlantiske flyreisene hvor du på hver tur bidrar til utslipp på linje med et års bilkjøring, sier Warren til usnews.com.

Hun tror også stadig flere vil velge miljøvennlige hoteller og restauranter, noe ikke minst norske turoperatører allerede arbeider aktivt med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer