Ny vri: Legg kaka på grillen

Et hint av røyk på baksten pirrer smaksløkene.

DEILIG SOMMERDESSERT : Bringebær-clafoutis laget på grillen. Desserten kan stekes ferdig mens dere spiser hovedretten. Foto: JØRGEN NORDBY/MENY.
DEILIG SOMMERDESSERT : Bringebær-clafoutis laget på grillen. Desserten kan stekes ferdig mens dere spiser hovedretten. Foto: JØRGEN NORDBY/MENY. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skalldyr, grønnsaker, frukt og kaker.

Det er egentlig ingen grenser for hva du kan legge på grillen

- Grillen kan bli den ultimate stekeovna og gi en ekstra smak av sommer, sier Espen Lie, leder av Menylauget og dommer i programmet Norges Grillmester på TV.Det lille hintet av kull og røyk du får baksten er akkurat det som pirrer smaksløkene og gir følelsen av å spise noe nytt og annerledes.

Grille i kveld? Da bør du lære deg disse fire tallene.

Lettere enn du tror Å bruke grillen som stekeovn krever grill med lokk. Utover det kan de fleste griller brukes som en stekeovn.

Utfordringen kan være å få riktig og jevn steketemperatur. Du må følge med. Indirekte varme er også nødvendig — altså ikke varme rett under der du griller.

Slå av et bluss eller la være å legge kull rett under kaka. Og lukk lokket.

- Med litt erfaring går det veldig greit. Bonusen er at gjestene blir imponert når også desserten trylles ut av grillen, sier Espen Lie.

Mandelkake med marsipan Grillkokken Jan Ivar Nykvist er glad i marsipan, men spiser den gjerne i annen form enn klassisk marsipankake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer