NY: Mercedes-Benz B-Klasse er er blitt både lengre og bredere, men også lavere, enn forgjengeren. FOTO: Mercedes-Benz Daimler AG - Global Communicatio
NY: Mercedes-Benz B-Klasse er er blitt både lengre og bredere, men også lavere, enn forgjengeren. FOTO: Mercedes-Benz Daimler AG - Global CommunicatioVis mer

Nye B-Klasse tar ledelsen på sikkerhet

Radarbasert kollisjonsvarsling er er standardutstyr i nye Mercedes B-Klasse.

- Kombinasjonen av design, kvalitetsfølelse og praktiske egenskaper gjør B-Klasse til et unikt produkt i premiumsegmentet. Lavere CO2-utslipp gir lavere avgifter, noe som igjen vil føre til at man får mer Mercedes-Benz for pengene enn noen gang før, sier Johnny Kristian Danielsen, Direktør for Mercedes-Benz personbiler i Norge.

Den norske Mercedes-Benz-organiasajonen har forventninger om at nye B-Klasse vil selge bra her hjemme.

Nye sikkerhettssystemer som standard Nye B-Klasse kommer med flere avanserte sikkerhetssystemer - enkelte som standard, altså ikke som ekstrautstyr.

Ifølge Danielsen er nye B-Klasse den første modellen i kompaktklassen som leveres med radarbasert kollisjonsvarsling med Brake-Assist som standard - et system som skal redusere risikoen for at du kjører i noen bakfra. Dette nye Collision Prevention Assist-systemet skal ikke bare hindre småskader i urban trafikk, men også beskytte bilister mot påkjørsler bakfra i farlige trafikksituasjoner.

Standard er også såkalt Attention Assist, et system som overvåker sjåførens kjøreevne. Blir du trett bak rattet, skal systemet fange det opp og gi signal. Bakkestarthjelp er også standard.

Også sikkerheten i baksetet er skjerpet. Beltestrammere, beltekraftbegrensere og beltehøyderegulering er standard på de ytre plassene. Sidekollisjonsputer kan leveres. Som i forgjengermodellen kan også integrerte barneseter med automatisk bruksregistrering leveres.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forseteplassene er utstyrt med nye hoftekollisjonsputer som beskytter bekkenområdet og hele overkroppen. Hodet beskyttes av standardmonterte kollisjonsgardiner.

Her finner du alle Mercedes-ene vi har testet

Nye motorer Nyeste B-Klasse kan fåes med en ny firesylindret, turbomatet bensinmotor med direkte innsprøyting. Bensinmotoren leveres i første omgang med 1,6 liters motor i to versjoner: B 180 med 122 hh/90 kW og B 200 med 156 hk/115 kW. De maksimale dreiemomentene på henholdsvis 200 og 250 Nm er tilgjengelige fra 1250 o/min.

Den nye firesylindrede dieselmotoren er en common-rail motor - en videreutvikling av den som blant annet leveres i C-, E- og GLK-Klasse. Sylindervolumet er redusert til 1,8 liter, og for første gang er dieselmotoren montert på tvers i en Mercedes-Benz. Også denne leveres i to versjoner: B 180 CDI med 109 hk/80 kW og B 200 CDI med 136 hk/100 kW. Det maksimale dreiemomentet er 250 Nm ved1400 o/min i 109 hk-varianten og 300 Nm ved 1600 o/min i 136 hk-varianten.

MER BEHAGELIG:Kjøreegenskapene skal ha blitt bedre. FOTO: Mercedes-Benz
MER BEHAGELIG:Kjøreegenskapene skal ha blitt bedre. FOTO: Mercedes-Benz Vis mer

Mulighet for 7G-DCT dobbelclutch-girkasse er også nytt i denne klassen. Den er utstyrt med start/stopp-funksjon.

Også innvendig har modellen fått et løft, og kan blant annet utstyres med et 7-tommers display. Det er like stort som nettbrettene HTC Flyer og Samsung Galaxy Tab.

Bedre kjøreegenskaper Nye B-klasse er 4,359 meter lang, 1,786 meter bred og 1,557 meter høy. Den er dermed lengre, bredere, men litt lavere enn forgjengeren (4,27 meter lang, 1,77 meter bred 1,60 meter høy).

Kjøreegenskapene skal ha blitt bedre, takket være lavere tyngdepunkt, ny firestags bakaksel, oppgradert ESP (Elektronisk stabiliseringsprogram), samt en oppgradering av den elektromekaniske styringen.

Les også:
Jøss, en sporty Mercedes
Test: Mercedes B-klasse 150 BlueEfficiency
Denne Mercedes-kabrioleten når 317 km/t
Dette kan bli neste års bestselger
- Nesten bedre enn sex
Her er de beste og verste bilene

SIKKERHET SOM STANDARD:Nye B-Klasse leveres med radarbasert kollisjonsvarsling med Brake-Assist som standard. FOTO: Mercedes-Benz
SIKKERHET SOM STANDARD:Nye B-Klasse leveres med radarbasert kollisjonsvarsling med Brake-Assist som standard. FOTO: Mercedes-Benz Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

NETTBRETT: B-Klasse kan leveres med et display på størrelse med et nettbrett av typen HTC Flyer eller Samsung Galaxy Tab. FOTO: Mercedes-Benz
NETTBRETT: B-Klasse kan leveres med et display på størrelse med et nettbrett av typen HTC Flyer eller Samsung Galaxy Tab. FOTO: Mercedes-Benz Vis mer