Du leser nå Dagbladet Pluss
Bryt opp: Det er ikke nødvendigvis treningen som gjør det største utslaget. Reis deg opp litt mer, og du kan oppnå samme effekt, viser ny studie. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Bryt opp: Det er ikke nødvendigvis treningen som gjør det største utslaget. Reis deg opp litt mer, og du kan oppnå samme effekt, viser ny studie. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer

Diabetes type 2:

Nye diabetesfunn: Så lite skal til for å leve bedre med sykdommen

Det viktigste er ikke å trene, men å ikke sitte i ro, viser ny studie. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er veldig spennende. Det er veldig interessant at det er den lille daglige aktiviteten som er den avgjørende, sier Bjørnar Allgot, generalsekretær i Diabetesforbundet.

Diabetes er en av de store folkesykdommene på verdensbasis, og i Norge er omtrent 200 000 personer diagnostisert med diabetes type 2.

Helsemyndighetene anbefaler en halvtime aktivitet med moderat intensitet hver dag for å forebygge og behandle diabetes type 2. Nå viser ny forskning at enkle grep i hverdagen kan gjøre samme nytten.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer