Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nye Golf - mer for pengene

Den nye Golfen bruker under 0,4 på mila - er større og lettere, men koster det samme.

NY: Nye VW Golf er syvende generasjon. Siden den ble lansert i 1974 er VW Golf produsert i mer enn 29 millioner eksemplarer. Foto: VW
NY: Nye VW Golf er syvende generasjon. Siden den ble lansert i 1974 er VW Golf produsert i mer enn 29 millioner eksemplarer. Foto: VW Vis mer

Den nye VW Golf er nå lansert i Berlin. Det er årets største bilbegivenhet i Europa.
Siden den ble lansert i 1974 er VW Golf produsert i mer enn 29 millioner eksemplarer. Den er den viktigste enkeltmodellen på det europeiske markedet.

Den syvende generasjonen av VW Golf er den største oppgraderingen av modellen siden VW Golf V kom på markedet i 2003.

I forhold til forgjengeren VW Golf VI er den nye modellen 5,6 cm lenger, med 1,5 cm ekstra benplass i baksetet og et bagasjerom som vokser fra 350 til 380 liter.

SPARER: Drivstofforbruket er redusert med inntil 23 %. Minst bruker den nye BlueMotion-versjonen med 0,32 liter per mil. Foto: VW
SPARER: Drivstofforbruket er redusert med inntil 23 %. Minst bruker den nye BlueMotion-versjonen med 0,32 liter per mil. Foto: VW Vis mer

Den nye VW Golf er en tvers gjennom ny modell, med gjennomgripende tekniske endringer.

Selv om bilen har fått mer utstyr, skal prisene holdes på samme nivå som tidligere.
Og en ny versjon med 105 hk dieselmotor og firehjulsdrift skal friste enda flere nordmenn til å bli Golf-eiere.

Leker med byggeklosser Den nye modellen baserer seg på konsernets helt nye plattformkonsept, den såkalte MQB (Modularer Querbaukasten).

VW Golf er den andre av konsernets modeller som tar denne teknologien i bruk. Først ut var den nylig lanserte Audi A3.

I første rekke betyr den nye plattformen lettere vekt for nye VW Golf. Mellom 40-100 kilo vektreduksjon avhengig av modell, sammenlignet med forgjengeren. Dernest gir det større fleksibilitet på motor og drivverk, noe som etterhvert betyr hybrid- og elversjoner av nye VW Golf.

Med 4WD til under 300 000 Når bilen lanseres i Norge 12. november, er det stort sett kjente motorer som står på programmet.

Den mest spennende motornyheten er utvilsomt 1,4-liters bensinturbo på 140 hk. Den kutter to sylindre når det ikke er behov for ekstra kraft.

I kombinasjon med 7-trinns DSG automatkasse gir det et forbruk ved blandet kjøring på 0,48 liter per mil og et C02-utslipp på kun 111 gram per kilometer.

LETTERE OG STØRRE: Den nye VW Golf er blitt lettere enn forgjengeren. Dessuten er innvendig plass noe større. Foto: VW
LETTERE OG STØRRE: Den nye VW Golf er blitt lettere enn forgjengeren. Dessuten er innvendig plass noe større. Foto: VW Vis mer

Grunnmodellen heter 1,2 TSI og har bensinmotor med 85 hk. Forbruket ved blandet kjøring er på 0,49 liter per mil og CO2-utslipp på 113 gram per kilometer.

Rimeligste dieselversjon er 1,6 TDI som yter 105 hk. Den nøyer seg med et forbruk på 0,38 liter per mil og CO2-utslipp på 99 gram per kilometer.

VW Golf kommer også i en ny modellversjon som passer spesielt godt i Norge: 1,6 TDI 4Motion har den populære dieselmotoren på 105 hk i kombinasjon med firehjulsdrift. Den vil koste fra rett under 300 000 kroner.

Bedre utstyrt VW Golf VII kommer med aktivt sikkerhetsutstyr som tidligere var forbeholdt større biler. Eksempelvis filskift- og blindsoneassistenter, avstandsradar og adaptiv cruisekontroll samt nødbremsfunksjon ved bykjøring.

ORIGINALEN: Første generasjon VW Golf (1974 - 1983). Foto: VW
ORIGINALEN: Første generasjon VW Golf (1974 - 1983). Foto: VW Vis mer

Den nye Golf har mer standardutstyr enn forgjengeren, som radio med DAB+ og bluetooth, elektronisk håndbrekk og bakkestartassistent.

Utstyrslinjene er som før; Trendline, Comfortline og Highline.
Prismessig vil modellene modellene ligge på samme nivå som tidligere, med rimeligste modell fra 225 900 kroner.

Les også:
Quiz: Hva kan du om VW-biler?
Masse bil for pengene og sju års garanti
Vanskelig å gjøre tryggere bruktbilkjøp enn dette
Gjør et bruktkupp på BMW

DEN NYE: VW Golf - syvende generasjon. Foto: VW
DEN NYE: VW Golf - syvende generasjon. Foto: VW Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

KJENT: Interiørdesignet er typisk VW, med fler og mer avanserte utstyrsdetaljer enn forgjengeren. Foto: VW
KJENT: Interiørdesignet er typisk VW, med fler og mer avanserte utstyrsdetaljer enn forgjengeren. Foto: VW Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media