Nye Passat imponerer

Et klart steg opp, er vårt førsteinntrykk.

NØKTERNT ELEGANT: VW har vært forsiktige med å oppdatere designen, men linjene er markante og elegante, synes vi. Dessuten er det godt med plass og lite støy innvendig. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN / DINSIDE.NO
NØKTERNT ELEGANT: VW har vært forsiktige med å oppdatere designen, men linjene er markante og elegante, synes vi. Dessuten er det godt med plass og lite støy innvendig. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Vi har tilbakelagt de første milene bak rattet i nye Volkswagen Passat. I motsetning til hva som var tilfellet med forgjengeren da den kom for bare fire år siden, er dette et virkelig klart og tydelig steg opp i forhold til utgående Passat.

Les mer om nye Passat her!

Vårt inntrykk er at 8. generasjon VW Passat tar et sprang opp i forhold til konkurrentene. Den er blitt forbedret på så å si alle punkter.

Nye Passat starter prismessig på 327.500 kroner (1.6 TDI BlueMotion) mens 1.6 TDI på 120 hester starter på 346.000 kroner og bensinversjonen 1.4 TSI med 125 hester koster fra 343.300 kroner. VW i Norge satser på å selge 4.000 biler neste år hvorav flertallet en god del dyrere, som vi skal komme tilbake til.

I skrivende stund fortsetter testkjøringen og det gjenstår å prøve flere versjoner og motorer. Testlaget ble sendt avgårde med en velutstyrt toppversjon med dieselmotor på 240 hestekrefter, firehjulsdrift og syvtrinns DSG-automat.

Om et års tid kommer også Passat GTE, en ladbar utgave av nykommeren, på markedet.

Store ambisjoner At Volkswagen med dette satser på å true aktører i premium-segmentet er tydelig. Det går også frem av den norske importørens ambisjoner: De regner faktisk med at halvparten av kundene vil velge Passat stasjonsvogn i den kraftfulle dieselversjonen på 190 hestekrefter med firehjulsdrift og DSG-automat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer