Nykål er smaken av sommer

Slik beholder du sprøheten i kålbladene.

UTSKJELT:  Kinakålen er ikke populær. Arne Brimi mener vi skal gi den en ny sjanse. Han anbefaler både smørkokt kinakål med varmrøkt ørret og kinakål trukket i myse. Foto: METTE MØLLER
UTSKJELT: Kinakålen er ikke populær. Arne Brimi mener vi skal gi den en ny sjanse. Han anbefaler både smørkokt kinakål med varmrøkt ørret og kinakål trukket i myse. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For Arne Brimi er kål smaken av sommer. Han byr gjerne på kinakål og sommerkål.

Kål er godt, sunt og billig. Kålen har så mange gode egenskaper at den ville rødmet av skrytet. Akkurat nå bugner det av deilig og sprø sommerkål i grønnsaksdiskene.

Du kan lage utrolig mye godt med kål. Har du for eksempel smakt makrellrøre på sprø blader av sommerkål?

For mange av oss finnes det knapt noe bedre enn nydampet sommerkål med litt godt smør på toppen.

Sprøheten - Kål er en fenomenal råvare, og så utrolig enkel å tilberede. Det viktigste med ny og fersk kål er å ikke varmebehandle den for lenge. Vi må beholde den fine sprøheten i kålbladene, sier Arne Brimi.

Han damper et irrgrønt kålhode i en høy gryte. Kålen er delt i fire båter som sitter fast i stilken, og rikelig med smør er dyttet ned i kålen. Den dampes kun med litt vann som akkurat dekker bunnen av kjelen.

Sommerkål er en fantastisk råvare som kan brukes til nesten alt.- Smørdampet sommerkål dampet i sin egen væske og servert med sprø skiver spekeskinke. Det smaker godt, det. Vi burde spise kål to ganger om dagen om sommeren. Det er enkelt å tilberede og veldig sunt også, sier Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer