Nykommeren har skapt trøbbel

Har slått ut ladestasjonene.

HER GIKK DET BRA: Kia er konstruert til å kunne lades på hurtiglader helt opp til 100 kW - noe som ikke er tilgjengelig per i dag. Men ABB-ladere er blitt satt ut av spill av den ellers gemyttlige koreaneren. Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO
HER GIKK DET BRA: Kia er konstruert til å kunne lades på hurtiglader helt opp til 100 kW - noe som ikke er tilgjengelig per i dag. Men ABB-ladere er blitt satt ut av spill av den ellers gemyttlige koreaneren. Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Kia er en av de sist ankomne på elbilmarkedet med sin Soul EV, som vi utnevnte til en av de aller beste i klassen etter test. Men nå har de fått en utfordring.

Slår ut ladere Det har nemlig vist seg at visse typer hurtigladere ikke ikke takler å være koblet til den elektriske koreaneren. Det var Elbilforeningens nettsted elbil.no som forleden dag kunne rapportere at flere hurtigladere må oppgraderes for å takle Kia.

Les alt om elbil på Dinside

Særlig ABB I løpet av et par uker før Elbilforeningen belyste saken, hadde de fått jevnlige rapporter om at Soul EV slo ut hurtigladestasjoner.

Feilen førte til at hurtigladerne brøt sammen og ble utilgjengelige, ikke bare for Kiaen som ladet, men for alle.

Problemene har i først og fremst rammet ABB-produserte Terra 53-hurtigladere, som nå ifølge elbil.no oppgraderes. Jobben var ventet gjort i løpet av uka som gikk, men problemene har også berørt andre produsenter og operatører i ulikt omfang, forteller nettstedet videre.

Dinsides test av Kia Soul EV

Ulike operatører har meldt tilbake til Elbilforeningen, og det går ganske tydelig frem av summen av tilbakemeldinger at Kia Soul EV-eiere inntil videre ikke må koble sine biler til hurtigladestasjoner av typene ABB t53 eller Efacec QC 45.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer