Nysgjerrig på hva naboen tjener?

Oppdaterte ligningstall legges ut i morgen.

FORTSATT LOV Å SNOKE: Er du nysgjerrig på hva naboen, sjefen eller kjendisene tjener? Du må logge inn på Skatteetatens nettsider for å få svar. Illustrasjonsfoto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO
FORTSATT LOV Å SNOKE: Er du nysgjerrig på hva naboen, sjefen eller kjendisene tjener? Du må logge inn på Skatteetatens nettsider for å få svar. Illustrasjonsfoto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 18. oktober legges de oppdaterte skattelistene for inntektsåret 2012 ut for offentligheten.

For selv om det i 2011 ble gjennomført en innstramming i reglene for å publisere skattelistene, er det fortsatt mulig å sjekke hva både naboen og sjefen tjener. Lurer du på hva skatten din blir neste år, må du imidlertid se i DinSides skattekalkulator.

Dette trenger du Skattelistene for inntektsåret 2012 legges på skatteetaten.no, og her må du logge deg inn med MinID/innlogging fra ID-porten for å starte snokingen. Du kan også bruke Bank-ID for å logge inn.

Du har tilgang til 500 visninger per kalendermåned. Det er forskjell på søk og visninger. Først når du klikker på en enkeltperson for å se likningsopplysningene, telles det som en visning.

Har du problemer med innloggingen? Skatteetaten henviser til Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) for hjelp.

Mange søker At skattelistene ikke lenger er enkelt tilgjengelig gjennom nettavisene, skremmer ikke nordmenn fra å hente ut informasjon om andres skatt og inntekt. Mange har benyttet seg av den nye søkeordningen siden den ble innført høsten 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer