Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nyt avslappende Cassis i ferien på den franske riviera

Spis skatter fra havet tilberedt på det franske kjøkken.

POPULÆR FERIE: Cassis ligger øst for Marseilles på den franske rivieraen. Her finner du roen - og fisk og skalldyr i verdensklasse. Foto: GRÉGOIRE MENUEL/CREATIVE COMMONS
POPULÆR FERIE: Cassis ligger øst for Marseilles på den franske rivieraen. Her finner du roen - og fisk og skalldyr i verdensklasse. Foto: GRÉGOIRE MENUEL/CREATIVE COMMONS Vis mer

(Dagbladet): Øst for Marseilles langs den franske rivieraen ligger den lille landsbyen Cassis, skjult mellom bratte klipper og åkre med druer som skal bli til vin.

Med asurblått hav, glatte rullesteinstrender og avslappet atmosfære, er den franske fiskerlandsbyen et yndet feriested blant franskmenn - og turister om sommeren.

Sjømat Om sommeren kan du rusle gatelangs på de brusteinslagte trange gatene, og spise deg mett på retter fra det franske kjøkken.

Du kan nyte kamskjell, østers, skalldyr og herlig bouillabaisse på en av de mange restaurantene langs havnepromenaden.

Det franske kjøkkenet er kjent for sine kulinariske skatter, og få skatter fra kjøkkenet kan måle seg med perlene du finner fra havet langs den franske rivieraen.

Mens du spiser kan du beundre fiskebåter i alle størrelser og fasonger, eller den store borgen som ligger oppe i høyden bak de lave murhusene som gir denne franske landsbygda sitt særegne preg.

Klippeformasjoner Kysten mellom Marseilles og Cassis er spesielt kjent for de enorme hvite klippeformasjonene, «Les Calanques».

Hvis du blir lei av strand- og latmannslivet i landsbyen, kan du leie kajakk og padle mellom klippene. Eller du kan bli med en av de lokale turistbåtene på dagstur

Klippene er også et populært sted blant klatrere.

Lett å finne Du kommer deg til Cassis fra Marseilles eller Nice.

Fra Marseilles kan du ta toget som tar 20- 25 min.

Fra togstasjonen i Cassis tar du en liten lokal buss ned til sentrum.

Fra Nice kan du ta toget som tar mellom to og tre timer, med bytte i Toulon.