Nyt avslappende Cassis i ferien på den franske riviera

Spis skatter fra havet tilberedt på det franske kjøkken.

POPULÆR FERIE: Cassis ligger øst for Marseilles på den franske rivieraen. Her finner du roen - og fisk og skalldyr i verdensklasse. Foto: GRÉGOIRE MENUEL/CREATIVE COMMONS
POPULÆR FERIE: Cassis ligger øst for Marseilles på den franske rivieraen. Her finner du roen - og fisk og skalldyr i verdensklasse. Foto: GRÉGOIRE MENUEL/CREATIVE COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Øst for Marseilles langs den franske rivieraen ligger den lille landsbyen Cassis, skjult mellom bratte klipper og åkre med druer som skal bli til vin.

Med asurblått hav, glatte rullesteinstrender og avslappet atmosfære, er den franske fiskerlandsbyen et yndet feriested blant franskmenn - og turister om sommeren.

Sjømat Om sommeren kan du rusle gatelangs på de brusteinslagte trange gatene, og spise deg mett på retter fra det franske kjøkken.

Du kan nyte kamskjell, østers, skalldyr og herlig bouillabaisse på en av de mange restaurantene langs havnepromenaden.

Det franske kjøkkenet er kjent for sine kulinariske skatter, og få skatter fra kjøkkenet kan måle seg med perlene du finner fra havet langs den franske rivieraen.

Mens du spiser kan du beundre fiskebåter i alle størrelser og fasonger, eller den store borgen som ligger oppe i høyden bak de lave murhusene som gir denne franske landsbygda sitt særegne preg.

Klippeformasjoner Kysten mellom Marseilles og Cassis er spesielt kjent for de enorme hvite klippeformasjonene, «Les Calanques».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer