Du leser nå Dagbladet Pluss

- Nyter synet av sønnen så lenge jeg kan

Glenn Harris Nilsen (36) ble født med seks fingre på hver hånd. Nå er den nybakte pappaen i ferd med å bli blind.

OPPLEVELSE: Fødselen på sykehuset i Tønsberg ble en flott opplevelse for Glenn Harris og kona Anita. Hennes mor Kari
Cederborg var med under fødselen, og synstolket opplevelsene for sin nesten blinde svigersønn.
Foto: Svend Aage Madsen og privat
OPPLEVELSE: Fødselen på sykehuset i Tønsberg ble en flott opplevelse for Glenn Harris og kona Anita. Hennes mor Kari Cederborg var med under fødselen, og synstolket opplevelsene for sin nesten blinde svigersønn. Foto: Svend Aage Madsen og privatVis mer

Syndromet som medførte at vestfoldingen ble født med en finger for mye på hver hånd, og en tå for mye på hver fot, gjør også at synet til Glenn Harris Nilsen langsomt forsvinner.

- Verken de ekstra tærne eller de ekstra fingrene var brukelig til noe som helst, så de ble fjernet i løpet av mine første leveuker, forteller mannen fra Sande i Vestfold.

Glenn innrømmer at både han og kona Anita Cederborg (26) var veldig spente på hvor mange fingre og tær sønnen deres ville ha da han ble født på sykehuset i Tønsberg den 12. februar i år.

- Lettelsen var stor da jeg ikke klarte å telle til mer enn fem. Jeg pustet lettet ut. Det betyr at han ikke har arvet mitt syndrom!

Vond beskjed

Glenn ble født med det sjeldne Bardet-Biedl syndrom, som han bare deler med 60 andre i Norge. Han skulle bli hele 13 år gammel før han fikk diagnosen, og en forklaring på hvorfor synet hans ble stadig dårligere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.