MODELL: Overlege Sozaburo Hara på Nevrokirurgisk avdeling, St. Olavs hospital, med en modell som viser hvordan elektroden ligger i ryggmargskanalen. Nå evaluerer de metoden for å kartlegge effekten på pasienter med kroniske smerter etter ryggkirurgi. Foto: Kim Sørensen/NTNU
MODELL: Overlege Sozaburo Hara på Nevrokirurgisk avdeling, St. Olavs hospital, med en modell som viser hvordan elektroden ligger i ryggmargskanalen. Nå evaluerer de metoden for å kartlegge effekten på pasienter med kroniske smerter etter ryggkirurgi. Foto: Kim Sørensen/NTNUVis mer

Ny studie:

Nytt håp for pasienter med kroniske ryggsmerter

Norske forskere evaluerer effekten av en strømførende ledning for å redusere kroniske smerter for dem som allerede har gjenomført ryggkirurgi. Rolf-Johan Fremstad er en av deltakerne som ble kvitt smertene etter én dag.

Rolf-Johan Fremstad (45) har slitt med kroniske smerter i korsryggen etter flere skiveprolapser. Hele fire ganger de siste 20 åra har smertene vært så omfattende at legene har valgt å legge ham på operasjonsbordet. Men selv om kirurgi har tatt de akutte smertene, har de aldri gjort ham helt smertefri.

De aller fleste som får ryggsmerter blir bra av seg selv, men tall fra Nasjonalt kvalitetsregister for ryggkirurgi, NKR, viser at det opereres omkring 5000 personer årlig på grunn av ryggplager i Norge alene.

- Avhengig av hvilken tilstand pasientene er operert for, viser tall basert på våre egne studier fra NKR dessverre at mellom 10-30 prosent av pasientene som er ryggoperert ikke opplever bedring, eller i verste fall opplever forverring av plagene etter ett år, forklarer overlege ved Nevrokirurgisk avdeling ved St. Olavs Hospital og professor ved NTNU, Sasha Gulati, til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøvetilbud*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(8,3 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 8,3 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

ÅR

60% rabatt*

318 kr

(0,87 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 318 kr per år. 0,87 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795kr/år)når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (99kr/måned) (795kr/år).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.