Nyttårsaften: Tips og triks for perfekt kalkun

Alt du trenger å vite for en smakfull kalkunmiddag i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som skal spise kalkun på nyttårsaften bør du lese videre; vi har samlet alt du trenger å vite om den populære festfuglen!

- Det viktigste for å unngå tørr kalkun er å legge den til tining i tide, oppfordrer Steve Westerby, produktutvikler i Nortura.

• Så lenge skal kalkunen tine I videoen over gir Westerby sine beste tips for å få perfekt stekt kalkun. 

Slik redder du kalkunmiddagen Har du glemt å legge kalkunen til tining? Fortvil ikke, det finnes løsninger hvis du står der med en dypfrossen fugl!

• Slik tiner du kalkunen best

- I nødstilfeller kan du bruke et kjøleelement for å hurtigtine kalkunen på benken, tipser Westerby.

- Husk at du aldri må bruke varmt vann, micro eller andre varmekilder for å tine kalkunen, advarer han.  

• Sånn prepper du kalkunen Sprøyte-trikset Som et alternativ til marinering kan du injisere væsken under skinnet på kalkunen med en sprøyte.

• Få skikkelig saftig kalkun

Vår matskribent Andreas Viestad benytter seg også av sprøytetrikset når han skal lage kalkun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer