Obamas bakgrunn utløste nesten en krise

Statsminister Gordon Brown følte seg avvist og Boris Johnson mente «den halv-kenyanske presidenten har en nedarvet motvilje mot Det britiske imperium».

Familiehemmeligheter. Under et besøk i Kenya fortalte Sarah Obama, (2 f.h. første rad) ste-barnebarnet Barack Obama (2 f.v. bakerste rad), at bestefaren ble torturert av britene. Foto: Wikimedia Commons.
Familiehemmeligheter. Under et besøk i Kenya fortalte Sarah Obama, (2 f.h. første rad) ste-barnebarnet Barack Obama (2 f.v. bakerste rad), at bestefaren ble torturert av britene. Foto: Wikimedia Commons. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var Barack Obamas siste besøk i Storbritannia som president. Og bare uker før David Cameron gikk av som Storbritannias statsminister. Obama begynte den minneverdige pressekonferansen 22. april 2016 med et overraskende tema: «La meg begynne med Winston Churchill! Jeg vet ikke om folk er klar over dette, men i 3. etasje i Residensen (Det hvite hus) ligger det private kontoret mitt, kalt Avtalerommet. Og like utenfor døra til Avtalerommet… er det første jeg ser hver dag en byste av Winston Churchill. Jeg har satt den der selv, fordi jeg kan gjøre som jeg vil i 3. etasje!»

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer