Ødela helt, da de skulle dokumentere effekten av global oppvarming

Fotobombet prosjektet til verdenskjent miljøorganisasjon.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): De ansatte i amerikanske Greenpeace fikk seg nok en god latter da skulle skulle se igjennom bildene tatt av gopro-kameraet de hadde plassert ut i Glacier National park i Montana i USA.

Først er alt som det skal, men etterhvert får kameraet et uventet besøk av et murmeldyr.

Murmeldyret romsterer først litt rundt i forgrunnen, før det som du ser i videoen over fattet sin interesse for kameraet.

Tidenes fotobombing? Selv om miljøorganisasjonen ikke var forberedt på besøket, har resultatet blitt en internett-hit. Etter at klippet ble lagt ut på nettet har videoen blitt delt og sett av mennesker verden rundt.

Huffington Post  skriver at de ble forelsket med det samme, mens Derby Telegraph forteller historien om det søte murmeldyret som ødela Greenpeace-videoen ved å slikke på kameraet.

Er dette tidenes beste fotobombing gjort av et dyr? spør australske News.com, før de skriver om det frekke murmeldyret som tar «bedårende» til et helt nytt nivå når det gir kameraet en real vask med tunga.

Global oppvarming «Selv om vi ikke fikk timelapse-videoen vi hadde planlagt fra Glacier National Park, fikk vi noe mye kulere....Murmeldyr Love», skriver Greenpeace.

Som kommentar til videoen på Youtube, forteller organisasjonen at global oppvarming smelter isbreer, krymper den den alpine tundraen og flytter tregrensa stadig høyere, noe som truer murmeldyr og andre dyr som lever oppe i disse fjellene.

Det er ikke første gang dyr uventet dukker opp i bildet. Du husker kanskje jentene som hyler av skrekk når «smilende» kjempefisk dukker opp rett bak dem.