Odin (20) ble født med et sjeldent syndrom. En anonym donor reddet livet hans

Odin Hagen Gleditsch (20) har hatt fire ryggoperasjoner, tre håndoperasjoner og skal snart ha sin fjerde øyeoperasjon. Nå starter voksenlivet.

HJEMME: Odin med moren Kjersti Hagen hjemme på kjøkkenet i Hvittingfoss. Han ble født med det sjeldne syndromet Hurlers. Dagbladet møtte ham for første gang i 1997, da han var i donorkø for en livreddende beinmargstransplantasjon. En tilpasset leilighet venter på ham i nærheten, når han er klar selv for å flytte hjemmefra. Foto: Nina Hansen 
HJEMME: Odin med moren Kjersti Hagen hjemme på kjøkkenet i Hvittingfoss. Han ble født med det sjeldne syndromet Hurlers. Dagbladet møtte ham for første gang i 1997, da han var i donorkø for en livreddende beinmargstransplantasjon. En tilpasset leilighet venter på ham i nærheten, når han er klar selv for å flytte hjemmefra. Foto: Nina Hansen  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et iskaldt høstregn faller ned over Hvittingfoss i Buskerud. Men i storefri på skolen, går leken sin gang, klær blir våte og skitne. Midt i støyen går Odin Hagen Gleditsch (20), den gule refleksvesten er utenpå yttertøyet.

Om noe skulle være vondt eller leit for noen av barna, så er Odin der. Han har inspeksjonsvakta i dag.

Snart skal det ringe inn. Snart skal Odin se til at alle andreklassingene kommer seg inn og får av seg vått tøy. Snart skal Odin legge en varsom hånd på skuldrene til en og en elev, og følge dem etter tur inn på siderommet til klasserommet. Snart skal han høre den enkelte lese leksa høyt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer