Odin (20) ble født med et sjeldent syndrom. En anonym donor reddet livet hans

Odin Hagen Gleditsch (20) har hatt fire ryggoperasjoner, tre håndoperasjoner og skal snart ha sin fjerde øyeoperasjon. Nå starter voksenlivet.

HJEMME: Odin med moren Kjersti Hagen hjemme på kjøkkenet i Hvittingfoss. Han ble født med det sjeldne syndromet Hurlers. Dagbladet møtte ham for første gang i 1997, da han var i donorkø for en livreddende beinmargstransplantasjon. En tilpasset leilighet venter på ham i nærheten, når han er klar selv for å flytte hjemmefra. Foto: Nina Hansen 
HJEMME: Odin med moren Kjersti Hagen hjemme på kjøkkenet i Hvittingfoss. Han ble født med det sjeldne syndromet Hurlers. Dagbladet møtte ham for første gang i 1997, da han var i donorkø for en livreddende beinmargstransplantasjon. En tilpasset leilighet venter på ham i nærheten, når han er klar selv for å flytte hjemmefra. Foto: Nina Hansen  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et iskaldt høstregn faller ned over Hvittingfoss i Buskerud. Men i storefri på skolen, går leken sin gang, klær blir våte og skitne. Midt i støyen går Odin Hagen Gleditsch (20), den gule refleksvesten er utenpå yttertøyet.

Om noe skulle være vondt eller leit for noen av barna, så er Odin der. Han har inspeksjonsvakta i dag.

Snart skal det ringe inn. Snart skal Odin se til at alle andreklassingene kommer seg inn og får av seg vått tøy. Snart skal Odin legge en varsom hånd på skuldrene til en og en elev, og følge dem etter tur inn på siderommet til klasserommet. Snart skal han høre den enkelte lese leksa høyt.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer