Offentlig ansatt? Du kan tape titusener om du ikke følger disse pensjonsrådene

Ikke gå i fellene som oppstår når den nye pensjonsordningen trår inn.

SIKRE ALDERDOMMEN: Fra januar 2020 skal ansatte i offentlig sektor trolig over i den nye pensjonsordningen som partene i arbeidslivet har forhandlet frem. De nye reglene har noen fallgruver man bør være obs på. Foto: NTB Scanpix
SIKRE ALDERDOMMEN: Fra januar 2020 skal ansatte i offentlig sektor trolig over i den nye pensjonsordningen som partene i arbeidslivet har forhandlet frem. De nye reglene har noen fallgruver man bør være obs på. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ansatte i offentlig sektor som er født i 1963 eller senere, blir ved årsskiftet 2019/2020 flyttet over fra den gamle til den nye varianten av offentlig tjenestepensjon.

Det vil medføre noen konsekvenser det er lurt å være klar over:

Ta karrieresteget før 2020

– Den gamle ordningen har et spesielt kjennetegn som innebærer at det er ekstremt lønnsomt å gjennomføre et karrieresteg før denne overgangen skjer, nemlig sluttlønnsprinsippet, sier Birger Myhr, daglig leder i Pensjonseksperten.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer