Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Offentlig ansatt? Du kan tape titusener om du ikke følger disse pensjonsrådene

Ikke gå i fellene som oppstår når den nye pensjonsordningen trår inn.

SIKRE ALDERDOMMEN: Fra januar 2020 skal ansatte i offentlig sektor trolig over i den nye pensjonsordningen som partene i arbeidslivet har forhandlet frem. De nye reglene har noen fallgruver man bør være obs på. Foto: NTB Scanpix
SIKRE ALDERDOMMEN: Fra januar 2020 skal ansatte i offentlig sektor trolig over i den nye pensjonsordningen som partene i arbeidslivet har forhandlet frem. De nye reglene har noen fallgruver man bør være obs på. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ansatte i offentlig sektor som er født i 1963 eller senere, blir ved årsskiftet 2019/2020 flyttet over fra den gamle til den nye varianten av offentlig tjenestepensjon.

Det vil medføre noen konsekvenser det er lurt å være klar over:

Ta karrieresteget før 2020

– Den gamle ordningen har et spesielt kjennetegn som innebærer at det er ekstremt lønnsomt å gjennomføre et karrieresteg før denne overgangen skjer, nemlig sluttlønnsprinsippet, sier Birger Myhr, daglig leder i Pensjonseksperten.

Dette betyr at sluttlønna du har ved utgangen av 2019, blir viktig for pensjonsopptjeningen som skjer frem til du meldes ut av dagens offentlige tjenestepensjon og inn i den nye.

Derfor er det viktig å få med seg den lønna man kan frem mot det tidspunktet man blir utmeldt av gammel pensjonsordning. Har du mulighet til å ta et karriereskrittet fremover i 2018 eller i 2019, kan det være lurere enn å vente til 2020.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?