Offentlig ansatt? Mange kan like gjerne pensjonere seg som 62-åringer

Disse taper og vinner på å jobbe lenger.

ROLIGERE DAGER: Svein Nordenson (67) gleder seg til å få mer fritid når han går av med pensjon. FOTO: BJØRN
LANGSEM
ROLIGERE DAGER: Svein Nordenson (67) gleder seg til å få mer fritid når han går av med pensjon. FOTO: BJØRN LANGSEM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ansatte i privat sektor har alt å vinne på å stå i jobb utover 62. Slik er det ikke med dem som jobber i det offentlige.

- Offentlig ansatte tjener lite på å jobbe etter fylte 62 år, konstaterer Birger Myhr, daglig leder i Pensjonseksperten.

- Veldig mange som jobber i offentlig sektor, har vært der i hele karrieren og har full opptjening ved 62 år. I en slik situasjon har man lite igjen for å fortsette i jobb. Det skyldes at offentlig AFP er en tidligpensjonsordning som erstatter lønnsinntekt. I og med at AFP er skattemessig mer gunstig enn lønnsinntekt, har du i praksis lite igjen for å jobbe etter 62, sier han.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer