Offentlig ansatt og pensjon

Offentlig ansatte er jobbtapere: 
Kan tape millioner i pensjon

I offentlig sektor risikerer du å sitte igjen med null kroner i tjenestepensjon hvis du jobber utover 67 år.

TAPER: Steinar Evensen (72) vil gjerne fortsette i jobben som maskinfører så lenge som mulig, men han har tapt mye pensjon på å fortsette i jobb ut over 67 år. Foto: Jacques Hvistendahl. 
TAPER: Steinar Evensen (72) vil gjerne fortsette i jobben som maskinfører så lenge som mulig, men han har tapt mye pensjon på å fortsette i jobb ut over 67 år. Foto: Jacques Hvistendahl.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg forsto ingenting da jeg fikk en beregning fra pensjonskassa om at jeg ikke får en krone utbetalt i tjenestepensjon. Da jeg ble 67, begynte jeg å ta ut alderspensjon fra folketrygden, og har hatt lønn ved siden av. Jeg tenkte ikke noe mer over dette, sier Steinar Evensen (72), som ikke var klar over at det straffet seg økonomisk å jobbe lenge.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer