Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Også barn kan være B-mennesker

Om barna sliter med å få sove om kvelden kan skyldes at de legges for tidlig.

VANSKER MED Å SOVNE: Den nye søvntudien  viser at flere av småbarna som ble sendt til sengs før melatoninnivået deres hadde begynt å øke, brukte 40 til 60 minutter på å sovne. Foto: COLOURBOX
VANSKER MED Å SOVNE: Den nye søvntudien viser at flere av småbarna som ble sendt til sengs før melatoninnivået deres hadde begynt å øke, brukte 40 til 60 minutter på å sovne. Foto: COLOURBOX Vis mer

Mange barn har problemer med å sovne når de legges om kvelden. I en ny studie fra University of Colorado Boulder har forskere sett nærmere på hvorfor.

De har først og fremst sett på sammenhengen mellom barns biologiske klokke og evnen til å sovne når de legges om kvelden.

En økning av hormonet melatonin i kroppen indikerer starten på vår biologiske natt. Forskerne målte melatoninnivået hos 14 småbarn mellom 30 og 36 måneder, og sammenliknet resultatene med barnas leggetid og evne til å sovne nokså raskt.

Resultatene viste at for smårollinger som hadde et melatoninnivå som steg seinere på kvelden enn vanlig, tok det lengre tid å sovne enn for de andre barna. Den gjennomsnittlige startpunktet for økningen i melatonin var klokka 19.40.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?